Фінляндія планує ввести спецдозвіл на експорт компонентів боєприпасів
Фінляндія планує ввести спецдозвіл на експорт компонентів боєприпасів

Фінляндія планує ввести спецдозвіл на експорт компонентів боєприпасів

Фінляндія має намір ввести спеціальний дозвіл на експорт компонентів боєприпасів для запобігання їх потрапляння до Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті уряду Фінляндії.

Зазначається, що Міністерство внутрішніх справ Фінляндії направило для коментарів проєкт урядової пропозиції до закону про вимогу дозволу на експорт компонентів патронів, а також про внесення змін до Закону про вогнепальну зброю та главу 46 ч. 1 Кримінального кодексу.

«Мета – не допустити експорту, зокрема, до Росії комплектуючих для патронів», – йдеться у повідомленні.

Проєкт перебуватиме на розгляді до 28 листопада 2024 року.

Продаж, постачання, передача або експорт зброї та пов’язаних з нею матеріалів до Росії заборонено рішенням Ради ЄС від 2014 року. У червні 2023 року Рада прийняла поправку до регламенту щодо введення нових заходів з метою запобігання обходу антиросійських санкцій.

Відповідно до поправки у регламенті, експорт боєприпасів може бути заборонений лише у тому випадку, якщо відповідні компоненти є предметом дозволу у державі-члені ЄС.

Згідно із положеннями урядової пропозиції, експорт компонентів боєприпасів може здійснюватися лише за отримання дозволу. Крім цього, у Кримінальному кодексі будуть включені положення про покарання за несанкціонований експорт компонентів патронів.

Як повідомляв Укрінформ, експорт зброї з Фінляндії минулого року досяг рекордних показників за останні 22 роки. Найбільшими імпортерами фінської військової продукції стали Швеція, Латвія та Литва.

Теги по теме
Оружие
Источник материала
loader