Експерти поділилися порадами, як уберегти смартфон від шпигунського ПЗ
Експерти поділилися порадами, як уберегти смартфон від шпигунського ПЗ

Експерти поділилися порадами, як уберегти смартфон від шпигунського ПЗ

Експерти надали рекомендації щодо захисту смартфонів від шпигунського ПЗ, яке може таємно стежити за діями користувача, записувати розмови, відстежувати банківські операції і навіть робити скріншоти. Таке програмне забезпечення може бути встановлене віддалено зловмисниками, але найчастіше потрапляє на телефон при фізичному доступі до пристрою, наприклад, у сервісних центрах.

Що ще відомо

Виявити шпигунське ПЗ не так просто, але існують непрямі ознаки, на які варто звернути увагу: підозріла активність (неправдиві повідомлення, мимовільне включення мікрофона або камери), підвищена витрата трафіку, перегрів та уповільнення роботи смартфона, незвичайні файли в галереї (наприклад, скріншоти, які ніхто не робив) і часті збої у роботі встановлених додатків.

Для видалення шпигунського ПО рекомендується використовувати антивірусну програму, перейти в безпечний режим, щоб оцінити продуктивність пристрою без впливу сторонніх програм, перевірити папку «Завантаження» на наявність підозрілих файлів і, у крайньому випадку, відновити заводські налаштування.

Після видалення шкідливого програмного забезпечення важливо змінити паролі на всіх облікових записах, перевстановити програми з офіційних магазинів, регулярно змінювати паролі та оновлювати операційну систему для підвищення безпеки.

Источник материала
loader