Бійці 100-ї ОМБр розповіли, яких фахівців найбільше потребують
Бійці 100-ї ОМБр розповіли, яких фахівців найбільше потребують

Бійці 100-ї ОМБр розповіли, яких фахівців найбільше потребують

Зараз 100-та окрема механізована бригада фахівців різних спеціальностей, тож пропонує долучитися до її лав у межах рекрутингу.

Про це на брифінгу в Житомирі розповіли представники бригади, передає кореспондент Укрінформу.

“На початку цього року наша 100-та окрема бригада територіальної оборони стала 100-ю окремою механізованою бригадою. Понад пів року ми проводимо активну рекрутингову кампанію, намагаючись залучити під наш бойовий прапор і до наших лав чоловіків і жінок, які готові боронити Україну зі зброєю в руках. У структурі 100-ї ОМБр є механізовані, мотопіхотні, стрілецькі батальйони, а це означає, що нам потрібні стрільці, гранатометники, водії-механіки. У структурі нашої бригади також є танковий батальйон”, - зазначив пресофіцер бригади капітан Сергій Хомінський.

Бійці 100-ї ОМБр розповіли, яких фахівців найбільше потребують - Фото 1

За його словами, бригада потребує людей і в підрозділи забезпечення. Наприклад, у батальйон матеріального забезпечення потрібні водії, кухарі, такелажники. У ремонтно-відновлювальний батальйон - автослюсарі, механіки, автоелектрики. Бригада також шукає офіцерів на посади командирів взводів, рот, підрозділів управління.

Бійці 100-ї ОМБр розповіли, яких фахівців найбільше потребують - Фото 2

Як зауважив начальник відділення комунікацій 100-ї ОМБр майор Костянтин Байчук, наразі рекрутинг — це розумна мобілізація, коли людина відшукує ту військову спеціальність, що відповідає її цивільному досвіду та навичкам. На його думку, в майбутньому рекрутингунемає альтернативи.

Бригада має рекрутинговий центр у Луцьку. Її представник є і в рекрутинговому центрі в Житомирі. Також можна зателефонувати на гарячу лінію за номером 067 80 48 100, де проконсультують щодо рекрутингу.

100-та ОМБр бере свої початки із бригади волинської тероборони, яка впродовж 15 місяців перебувала на «нулі» на сході України. Після цього досвіду ухвалили рішення перетворити підрозділ на механізовану бригаду. Вона продовжує нищити ворога на Куп’янському, Лиманському, Покровському Торецькому напрямках. Нині на озброєнні бригади - найкращі зразки західної бронетехніки та артилерійських систем.

Як повідомляв Укрінформ, Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський вручив державну нагороду командиру 100-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ.

Фото: Ірина Чириця, Укрінформ

Теги по теме
Вооруженные силы Украины
Источник материала
loader
loader