5 пристроїв, які необхідно перезавантажувати для кращої роботи
5 пристроїв, які необхідно перезавантажувати для кращої роботи

5 пристроїв, які необхідно перезавантажувати для кращої роботи

Ми живемо у вік цифровування — різні гаджети є буквально в кожному будинку. Але багато хто взагалі не замислюється про їхню роботу — працюють і добре. Але будь-який цифровий пристрій у процесі своєї роботи може накопичувати різні помилки, які в результаті призводять до некоректної роботи або уповільнення гаджета.

Смартфон

Багато людей ніколи не перезавантажували і навіть не відключали свій смартфон, адже щоб ніхто не зателефонував, можна перевести гаджет в авіарежим або вимкнути звук. Перезавантаження смартфона хоча б раз на 1 місяць буде корисним – операційна система завантажиться заново, очиститься системний кеш і підуть накопичені помилки.

Можливо, пристрій працюватиме швидше: особливо це стосується смартфонів, яким більше 3-х років. Перезавантажити просто — можна вибрати відповідний пункт у меню відключення або просто вимкнути і включити гаджет знову. Ця порада відноситься також до електронних книг і планшетів.

Комп’ютер та ноутбук

Багато користувачів ніколи не вимикають комп’ютер або ноутбук – залишають у сплячому режимі або в режимі глибокого сну. Комп’ютер також накопичує різні помилки, і періодичне перезавантаження буде корисна для системи. Під час рестарту очищується оперативна пам’ять від сміття і ПК може працювати швидше. Особливо якщо комп’ютер починає гальмувати. Перезавантажувати комп’ютер необхідно залежно від інтенсивності роботи у ньому.

Наприклад, якщо комп’ютер ви використовуєте рідко або працюєте в невеликій кількості програм, то рестарт можна робити раз на тиждень. А от якщо працюєте з «важким» софтом, встановлюєте різні програми, то перезавантаження потрібно робити частіше. Але варто розуміти, що багато залежить від потужності ПК — якщо комп’ютер досить потужний, його можна перезавантажувати набагато рідше.

Wi-Fi роутер

Конструктивно будь-який Wi-Fi роутер є комп’ютером, який має постійну та оперативну пам’ять. У процесі роботи може накопичувати помилки, а зайві дані можуть засмічувати без того невелика кількість оперативної пам’яті. Перезавантаження Wi-Fi роутера приблизно раз на місяць допомагає пристрою працювати краще. Іноді ми ремствуємо, що проблеми у провайдера, а насправді нашому роутеру просто важко обробляти кілька підключень.

ТБ або ТБ приставка

Знову ж таки — смарт ТБ або приставка є комп’ютером з усіма проблемами, що звідти випливають. Періодичне перезавантаження може прискорити роботу приставки або телевізора. Навіть коли смарт-ТВ перебуває в режимі «stand by» (очікування), внутрішній комп’ютер продовжує свою роботу. Якщо ваше ТБ або приставка гальмують – просто вимкніть їх і увімкніть, це має допомогти. Достатньо для профілактики перезавантажувати такі пристрої хоча б раз на місяць.

Інші пристрої

Розумний годинник, бездротові навушники, ігрові приставки, будь-які Bluetooth пристрої – періодичне перезавантаження буде корисним. Достатньо просто вимкнути та включити гаджет.

Источник материала
loader
loader