Вітальня як у "Великого Гетсбі": як додати стилю бохо у свій простір
Вітальня як у "Великого Гетсбі": як додати стилю бохо у свій простір

Вітальня як у "Великого Гетсбі": як додати стилю бохо у свій простір

Вітальня у стилі бохо створює атмосферу у стилі вільного духу і простір, який заохочує до відпочинку, пише House Beautiful. Цей богемний та еклектичний стиль підійде для людей, які люблять вирізнятися і мають витончений смак.

Для бохо характерним є наявність рослин та природних матеріалів у інтер'єрі. Щоб повторити цей стиль, ви можете почати з додавання відповідних деталей.

Ідеї для вітальні у стилі бохо

Зосередьтеся на формах

У бохо не використовують прямі та гострі лінії, цей стиль – про затишок і тепло. Саме тому обирайте меблі з м'якими формами – круглі дивани, круглі столики. Округлі форми – це стовп, на якому тримається бохо.


Вітальня у стилі бохо / Фото Tyler Hogan

Створюйте багатошаровість

Унікальність бохо полягає у тому, що його можна просто додати у кімнату. Тобто не обов'язково продумувати цей інтер'єр на етапі ремонту. Якщо ви хочете мати вітальню у стилі бохо, вам не потрібно змінювати весь простір. Достатньо буде додати деталей, адже багатошаровість – важливий елемент цього стилю. Це можуть бути цікаві кольорові декорації, плед з оригінальним принтом, яскраві подушки тощо.

Використовуйте багато рослин

Використання великої кількості кімнатних рослин та квітів у інтер'єрі допоможе створити стиль бохо. Вони додають простору кольору та життєвої енергії.


Додайте рослин, щоб створити стиль бохо / Фото Stephen Kent Johnson

Обшийте стіни тканиною

Вітальня у стилі бохо – за замовчуванням є затишною. Однак ви можете додати їй ще більше затишку, якщо оздобите стіни або одну стіну тканиною. Вона нагадуватиме велику м'яку подушку, на яку хочеться прилягти.


Оздобте стіну тканиною / Фото Eric Piasecki

Додайте вінтажу

Поєднання вінтажних декорацій з сучасними предметами допоможе створити стиль бохо. Поєднання нового та старого створить унікальний та стильний інтер'єр.


Вінтажні декорації допоможуть відтворити стиль бохо / Фото Victoria Pearson

Використовуйте насичені кольори

Для богемного стилю характерним є використання глибоких насичених кольорів. Та зауважте – не яскравих, які бувають доволі кричущими. Насичені відтінки додадуть простору елегантності та глибини.

Додайте золотого кольору

Оскільки у стилі бохо використовується багато кольорів, то, щоб створити перехід між ними, дизайнери радять додати елементи золотого. Він відбиватиме світло й "оживить" простір.

Тваринні мотиви

Окрім кімнатних рослин, використовуйте й тваринні мотиви. Це можуть бути свічники у формі папуг або оригінальні вази.


Додайте тваринних мотивів / Фото David A. Land

Додайте ротанга

Богемний стиль характеризується акцентами з ротанга і мавританським мотивом. Додайте у кімнату плетені меблі, щоб відтворити стиль бохо.


Ротанга є важливим елементом стилю бохо / Фото Carmel Brantley

Якщо ви вирішили кардинально переходити на бохо, то можете повісити у вітальній підвісне крісло. Воно додасть простору відчуття релаксу.

Источник материала
loader