Віддзеркалення спогадів: де і як розвісити сімейні фотографії
Віддзеркалення спогадів: де і як розвісити сімейні фотографії

Віддзеркалення спогадів: де і як розвісити сімейні фотографії

Міркування, де їх розмістити є важливими для досягнення гармонійного дизайну будь-якої оселі. Не менш потрібним є розібратися, як можна підвісити фото, аби вони мали гарний вигляд на стінах, пише Mix & Match Design Co.

Де можна розмістити фотографії

Існує безліч чудових локацій для сімейних фотографій в оселі. Серед місць, де пасуватимуть сімейні світлини, можуть бути:

  • Вниз по коридору,
  • Вгору по сходах,
  • Над предметом меблів, наприклад, диваном,
  • У спальні,
  • На горизонтальній поверхні, як книжкова полиця, на камінній полиці.

Не варто вішати сімейні фотографії в таких приміщеннях, як кімната для гостей або ванна кімната.

Віддзеркалення спогадів: де і як розвісити сімейні фотографії - Фото 1
Гарним вибором для фото, яке можна повісити на стіні, буде те, де є пейзаж і ваша сімʼя / Фото Emily Henderson

Що краще окреме фото чи настінна галерея

Загалом, сімейні фотографії виглядають найпривабливіше, якщо їх розмістити на стіні групами по дві або більше. Розміщуючи фотографії в рамці на поверхні, бажано обмежити їхню кількість до однієї-трьох. Такий підхід допомагає підтримувати чистий і організований вигляд, запобігаючи захаращеності або переповненості.

Якщо ви плануєте збільшити фотографію, щоб повісити її над диваном, бажано вибрати більш абстрактне або мальовниче зображення, яке підкреслює навколишнє середовище, але водночас на якому видно людей. Сімейна фотографія, зроблена здалеку в мальовничому місці, може бути досить ефектною.

Створюючи настінну галерею, чудовим підходом буде "змішати" фото. Хоча традиційні сімейні портрети мають своє місце, подумайте про поєднання різноманітних світлин. Таке розмаїття знімків створює враження, що настінна галерея наповнена життям, як і ваша родина.

Віддзеркалення спогадів: де і як розвісити сімейні фотографії - Фото 2
Гарний вигляд мають фото на стіні, коли їх 2 чи більше / Фото Cup of Jo

Чорно-білі світлини чи кольорові

Обирати, які фото вішати на стіну, чи чорно-білі, чи кольорові залежить лише від вашого вподобання.

Для кольорових фотографій можна створити цілісну естетику, використовуючи рамки одного кольору. Можна сформувати симетричну сітку з рамок однакового розміру, або, навпаки, можна використовувати мікс різних розмірів залежно від того, якого візуального ефекту ви хочете досягнути.

Що стосується чорно-білих фотографій, то тут є трохи більше свободи у дизайні. Оскільки чорно-білі фотографії є однотонними, можна експериментувати з різними варіантами обробки рамок, щоб відобразити особистий стиль. Проте, сітка, що складається з рамок однакового розміру та стилю, залишається позачасовим та ефективним вибором.

Загалом, сімейні фотографії мають кращий вигляд, якщо вони всі кольорові або всі чорно-білі, адже тоді вони створюють гарний візуальний ефект.

Віддзеркалення спогадів: де і як розвісити сімейні фотографії - Фото 3
Візуально гарно, коли всі фото або чорно-білі, або кольорові / Фото Rebecca and Genevieve

Фоторамки з паспарту чи без

Це ще один варіант, який зводиться до того, який вигляд вам найбільше подобається (і це може відрізнятися залежно від місця, де ви їх повісите), але гарний мають вигляд рамки з великим паспорту.

Це справляє велике враження, виглядає дуже витончено та не змушує вас друкувати гігантські фотографії вашої сім’ї, які не завжди "вписуються" в інтерʼєр.

Віддзеркалення спогадів: де і як розвісити сімейні фотографії - Фото 4
Фоторамки з паспарту створюють стильний вигляд / Фото Architectural Digest

Источник материала
loader