В Україні суд заборонив іще одну проросійську політичну партію
В Україні суд заборонив іще одну проросійську політичну партію

В Україні суд заборонив іще одну проросійську політичну партію

Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність політичної партії «Слов’янська партія» та постановив конфіскувати її майно, кошти і активи у дохід держави.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства юстиції у Фейсбуці.

«Рішенням Восьмого апеляційного адміністративного суду від 22.10.2024 у справі № П/857/10/24 позов Міністерства юстиції України до політичної партії «Слов’янська партія», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача – Служба безпеки України, про заборону діяльності політичної партіїзадоволено», - ідеться у повідомленні.

Так, у міністерстві наголошують, що діяльність політичної партії «Слов’янська партія» заборонено, а майно, кошти на інші активи політичної партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави.

Як повідомлялося, 14 травня 2022 року Президент Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою закон, який розширює перелік підстав для заборони політичних партій через суд.

Відповідними підставами є виправдовування, визнання правомірною або заперечення збройної агресії проти України. Передбачається, що в разі заборони судом політичної сили її майно, кошти та інші активи переходять у власність держави.

Слов'янська партія — проросійська політична партія в Україні, попередня назва (до 1998 року) «Громадянський конгрес України».

Теги по теме
Суд Минюст
Источник материала
loader
loader