У Силах оборони обговорюють створення Кіберсил як окремого роду військ
У Силах оборони обговорюють створення Кіберсил як окремого роду військ

У Силах оборони обговорюють створення Кіберсил як окремого роду військ

Представники Сил оборони України, Комітету з питань безпеки, оборони та розвідки й експерти обговорили основні положення проєкту Концепції створення Кіберсил з урахуванням досвіду провідних країн світу.

У Силах оборони України планують створити Кіберсили в структурі ЗСУ. Про це повідомив Генеральний штаб.

Представники Сил оборони України, Комітету Верховної Ради з питань безпеки, оборони та розвідки й експерти обговорили основні положення проєкту Концепції створення Кіберсил як окремого роду військ  з урахуванням досвіду провідних країн світу. Робоча зустріч відбулася під головуванням начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенанта Анатолія Баргилевича.

Під час засідання також проаналізували досвід застосування ЗСУ та інших складових Сил оборони України у кіберпросторі під час відсічі російської повномасштабної агресії, а також визначили основні завдання та функції Кіберсил відповідно до розподілу повноважень між складовими сектору безпеки і оборони щодо дій у кіберпросторі.

«Створення Кіберсил як окремого роду сил дозволить значно посилити спроможності українського війська, забезпечить ефективне планування та реалізацію повного спектру завдань в кіберпросторі, що, на рівні із суходолом, морем, повітрям та космосом, визнаний окремим операційним доменом», — пояснили в Генштабі.

Нагадаємо, нещодавно у Міністерстві оборони відкрили Центр реагування на кіберінциденти, що відповідатиме за кіберзахист. Його діяльність координуватиме заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко

Центр реагування на кіберінциденти співпрацюватиме з НАТО та іншими суб'єктами оборонної сфери щодо безпеки кіберпростору і спільного захисту від кіберзагроз.

Фото: Генштаб ЗСУ/фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
война Вооруженные силы Украины
Источник материала
loader
loader