У Південній Кореї зазначили: КНДР вже направила 3 000 військових до Росії
У Південній Кореї зазначили: КНДР вже направила 3 000 військових до Росії

У Південній Кореї зазначили: КНДР вже направила 3 000 військових до Росії

Джерело

Розвідка Південної Кореї повідомила, що КНДР вже надіслала військовослужбовців до Росії. Йдеться про три тисячі бійців. Це як мінімум вдвічі перевищує попереднє припущення. 18 жовтня Сеул інформував про відправку 1 500 солдатів з Північної Кореї.

Пхеньян обіцяв Москві відправити близько десяти тисяч бійців. Про це заявили південнокорейські депутати в бесіді з журналістами. Завершення їх розгортання очікується у грудні.

Член парламентського комітету з розвідки Пак Сун Вон каже наступне: «Вже в вересні та жовтні було зафіксовано ознаки навчання військових у Північній Кореї. Здається, що війська зараз розміщені в кількох навчальних центрах Росії та адаптуються до нових умов».

Раніше як Москва, так і Пхеньян (і деякий час Вашингтон) хором заперечували відправку північнокорейських військових на фронт в Україні. Однак розвідка Південної Кореї має докази постачання КНДР не лише військових, а й техніки до Росії.

Більш того, є свідчення того, що влада КНДР ізолювала та переселила сім'ї солдатів, які вирушили до Росії. Не дуже важко здогадатись, що це робиться задля контролю над самими бійцями та стримування пліток.

Росія вже залучила «значну кількість» перекладачів для північнокорейських військових. Їх навчають сучасним військовим тактикам з використанням безпілотників. Звісно, на адаптацію потрібно певний час.

Тому в Південній Кореї прогнозують, що серед солдатів КНДР можуть бути значні втрати, щойно їх відправлять на фронт.

Українська розвідка доповнює дані наступним чином: з 23 жовтня перші підрозділи КНДР могли почати прибуття на фронт. Але поки що тільки на Курський напрямок. Втім, у нашої розвідки немає даних щодо точної чисельності цих піздрозділів.

Також були дані, що перша група військових КНДР вже перевезена Тихоокеанським флотом Росії до Владивостока. Сталось це начебто між 8 і 13 жовтня. За попередніми даними, їм видали російську форму, зброю та фальшиві російські паспорти для маскування участі у війні.

Название источника
Reuters
Ссылка на материал
https://www.reuters.com/world/asia-pacific/north-korea-has-sent-3000-troops-russia-ukraine-war-south-korean-lawmakers-say-2024-10-23/
Теги по теме
Украина война КНДР
Источник материала
loader
loader