У Києві судитимуть водія «Мазераті», який у нетверезому стані вчинив смертельну ДТП
У Києві судитимуть водія «Мазераті», який у нетверезому стані вчинив смертельну ДТП

У Києві судитимуть водія «Мазераті», який у нетверезому стані вчинив смертельну ДТП

У Києві судитимуть водія «Мазераті», який у нетверезому стані вчинив смертельну ДТП - Фото 1

Аварія сталася влітку у Шевченківському районі столиці. Тоді, 35-річний водій автомобіля скоїв наїзд на мопед, на якому їхали чоловік та жінка. Внаслідок зіткнення, водій двоколісного транспорту отримав тілесні ушкодження, а його пасажирка – матір, загинула на місці події. Наразі слідчі зібрали усі докази провини водія автівки та скерували обвинувальний акт до суду. Підозрюваному загрожує до 10-ти років ув’язнення.

Нагадаємо, у липні поточного року, водій автомобіля Maserati, 1989 року народження, рухаючись по проїзній частині вулиці Борщагівської у комендантську годину, за яку досі законодавством не передбачена відповідальність – наїхав на мопед «Zelectra». Внаслідок зіткнення транспортних засобів, 48-річна пасажирка мопеда отримала несумісні із життям травми, а 28-річний водій двоколісного транспорту був госпіталізований до лікарні із травмами.

Слідчі відділу розслідування ДТП Главку поліції перевірили водія автомобіля на стан сп’яніння – прилад Драгер показав 1,66 проміле. Тоді, порушника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури оголосили йому про підозру за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого.

На час досудового розслідування суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі, поліцейські зібрали усі докази провини водія та скерували обвинувальний акт відносно нього до суду. Загалом, за вчинення смертельної ДТП кермувальнику загрожує до десяти років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Києва

Tweet
Источник материала
loader