Скандал навколо документалки HBO: Пітер Тодд ховається після, оскільки його назвали винахідником біткоїна
Скандал навколо документалки HBO: Пітер Тодд ховається після, оскільки його назвали винахідником біткоїна

Скандал навколо документалки HBO: Пітер Тодд ховається після, оскільки його назвали винахідником біткоїна

Пітер Тодд, 39-річний канадський розробник програмного забезпечення, який відіграв ключову роль у створенні біткоїна на ранніх етапах, розлютився, коли його назвали Сатоші Накамото у документалці Money Electric: The Bitcoin Mystery, знятому режисером Калленом Гобаком.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Скандал навколо документалки HBO: Пітер Тодд ховається після, оскільки його назвали винахідником біткоїна - Фото 1

Канадський криптограф і комп’ютерний науковець змушений переховуватися через побоювання за своє життя після виходу стрічки на HBO, в якому його нібито викрили як винахідника біткоїна (BTC), відомого під псевдонімом Сатоші Накамото.  Про це девелопер заявив у інтерв’ю Wired.

Тодд також стверджує, що режисер фільму, Каллен Гобак, використав сумнівні докази, після чого дійшов хибного висновку. Раніше Тодд неодноразово заперечував, що він — Сатоші Накамото, і зробив це ще раз напередодні виходу фільму.

Як зазначено у фільмі та підтверджено різними джерелами, Тодд часто робив жартівливі заяви: «Я — Сатоші». Ці слова порівнюють із відомою фразою «Я — Спартак» з однойменного фільму 1960 року, де полонені воїни один за одним заявили, що вони Спартак, щоб захистити справжнього героя.

Як пише Wired, Тодд погодився взяти участь у документальному фільмі, бо вважав, що стрічка стосуватиметься історії Біткоїна, а не спроби викриття його творця. Тодд вважає, що його неправомірно назвали Сатоші, і тепер це загрожує його життю:

«Очевидно, що неправдиве звинувачення звичайних людей у володінні величезними багатствами наражає їх на загрозу пограбування чи викрадення. Це не лише дурне питання, але й небезпечне. Сатоші очевидно не хотів, щоб його знайшли, і ніхто не повинен допомагати тим, хто намагається це зробити».

Каллен Гобак дотримується іншого погляду. За його словами, Тодд та інші перебільшують ситуацію, а спроба знайти Сатоші не становила жодної реальної загрози для тих, хто з’явився у фільмі. Крім того, Гобак зазначив, що Тодд занадто активно заперечує, що він Сатоші.

«Пітер Тодд повідомляє Wired, що пішов у підпілля. Потім він висміює Wired за висвітлення цього наративу, з’явившись сьогодні на сцені. Як влучно написав автор статті: «Тролінг Тодда не лише ізолює його, але й викриває».

Нагадаємо, що після виходу інтерв’ю Wired, Тодд написав, що інформація про його переховування «перебільшена».

Джерело: Wired

Источник материала
loader
loader