Росіяни більш як у 37 разів збільшили цьогоріч інтенсивність обстрілів КАБами Харківщини - Клименко
Росіяни більш як у 37 разів збільшили цьогоріч інтенсивність обстрілів КАБами Харківщини - Клименко

Росіяни більш як у 37 разів збільшили цьогоріч інтенсивність обстрілів КАБами Харківщини - Клименко

Армія РФ з початку 2024 року здійснила більш як 3700 обстрілів Харківської області КАБами, тоді як у 2023 році таких було трохи більше 100.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ, з посиланням на Міністерство внутрішніх справ.

Очільник МВС провів оперативну нараду за участі голови обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, народного депутата Олега Бондаренка, керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій Андрія Даника, військових, місцевого керівництва поліції та рятувальників, місцевої влади, енергетиків.

Обговорили основні завдання, зокрема, роботу пунктів незламності, забезпечення резервними джерелами електроживлення медичних та соціальних установ та організацію евакуації населення.

За словами Клименка, ворог збільшує інтенсивність ударів по Харківщині, використовуючи в абсолютній більшості КАБи.

“З початку року зафіксовано понад 3700 обстрілів КАБами, у 2023 році таких було трохи більше 100. Більшість вражених цілей - енергетична та цивільна інфраструктура”, - зауважив Клименко.

Він акцентував, що багато вже зроблено місцевою владою та підрозділами системи МВС з урахуванням минулорічного досвіду. Зокрема, ДСНС спільно з ОВА встановили більше 20 мобільних газових котелень, забезпечивши альтернативним джерелом тепла мешканців багатоповерхівок.

Також Міністр погодив плани посиленого патрулювання поліції та нацгвардійців, збільшення кількості груп реагування ДСНС.

"Сформували додаткові резерви особового складу та техніки, які залучатимемо в разі потреби з інших регіонів", - уточнив він.

У Харкові на кількох десятках критичних перехресть працюватимуть регулювальники патрульної поліції у разі вимкнення світлофорів.

"Ми знаємо, який він - російський терор цивільних, тож маємо плани реагування на будь-яку ситуацію",- зазначив Клименко.

Як повідомляв Укрінформ, на Харківщині ускладнюється евакуація з Куп'янщини - війська РФ б’ють по переправах через річку Оскіл..

Теги по теме
война
Источник материала
loader