“Привіт, ти на фото?”: шахраї навчилися “спокушати” українців у Telegram новою аферою
“Привіт, ти на фото?”: шахраї навчилися “спокушати” українців у Telegram новою аферою

“Привіт, ти на фото?”: шахраї навчилися “спокушати” українців у Telegram новою аферою

Новий спосіб обману власників мобільних пристроїв за допомогою месенджера Telegram вигадали хитрі шахраї. Зловмисники надсилають користувачам шкідливі файли з провокаційним повідомленням: “Привіт це ти на фото?”.

Таким чином вони провокують людей відкрити файл, щоб побачити фотографію. У жодному разі не робіть цього – це може призвести до зараження вашого пристрою.


Про це стало відомо завдяки інформації від фахівців порталу GSMinfo.


Насправді замість очікуваного фото ви отримаєте шкідливу програму, яка може завдати шкоди вашому телефону. Будьте обережні, якщо отримали повідомлення “Привіт це ти на фото?” з якимось файлом. У жодному разі не відкривайте такі файли! Зверніть увагу: фотографії не мають розширення APK, саме такі файли розсилають шахраї через Telegram.

Як убезпечити себе від шахраїв у соцмережах та інтернет-магазинах
Світ онлайн-шопінгу та соціальних мереж відкриває перед нами безліч можливостей, але водночас таїть у собі й певні ризики.

Щоб не стати жертвою шахраїв, дотримуйтесь кількох простих правил:

• Перевіряйте продавців та магазини. Перед покупкою ознайомтеся з відгуками інших покупців, перевірте наявність контактних даних продавця та його репутацію.

• Звертайте увагу на ціну. Якщо пропозиція здається надто хорошою, щоб бути правдою, швидше за все, так воно і є. Не довіряйте надто низьким цінам.

• Вибирайте безпечні способи оплати. Віддавайте перевагу перевіреним платіжним системам, що забезпечують додатковий захист покупців.

• Не переходьте за підозрілими посиланнями. Не відкривайте файли і не переходьте на посилання з невідомих джерел, особливо якщо вони приходять від незнайомих людей.

• Увімкніть двофакторну автентифікацію. Це додатковий рівень захисту вашого облікового запису.

• Не розголошуйте особисту інформацію. Ніколи не передавайте свої банківські дані, паролі та іншу конфіденційну інформацію незнайомцям.

• Регулярно оновлюйте програмне забезпечення. Встановлюйте останні оновлення для операційної системи та антивірусного програмного забезпечення.

• Будьте пильні. Якщо щось здається підозрілим, краще відмовитись від угоди.

• Пам’ятайте, що обережність – ваш найкращий захист від шахраїв.

• Якщо ви все ж таки стали жертвою шахрайства, негайно зверніться до правоохоронних органів.

Источник материала
loader