На Волині ліквідували схему продажу фальшивих довідок та посвідчень для ухилення від мобілізації
На Волині ліквідували схему продажу фальшивих довідок та посвідчень для ухилення від мобілізації

На Волині ліквідували схему продажу фальшивих довідок та посвідчень для ухилення від мобілізації

Поліцейські Волині викрили схему з виготовлення і продажу фальшивих довідок та посвідчень для ухилення від мобілізації, до організації якої причетні десятеро місцевих жителів.

Про це повідомило Головне управління Нацполіції у Волинській області, передає Укрінформ.

“Співробітники управління міграційної поліції ГУНП у Волинській області встановили групу чоловіків, які налагодили незаконний промисел з торгівлі підробленими тимчасовими посвідченнями військовозобов’язаних. Усі – жителі обласного центру та Луцького району. Ділки також виготовляли фальшиві довідки до актів огляду медико-соціальної експертної комісії та дипломи навчального закладу”, - йдеться в дописі.

У поліції зазначили, що кількість осіб, які скористалися “послугами”, встановлюється в рамках досудового слідства, але вже відомо, що їх понад 20. За підробку документів з одного військовозобов'язаного підозрювані брали від 500 до кількох тисяч доларів.

На Волині ліквідували схему продажу фальшивих довідок та посвідчень для ухилення від мобілізації - Фото 1

У рамках слідства провели 21 обшук. Вдома та в автівках підозрюваних слідчі знайшли печатки різних установ, дотичних до видачі документів військовозобов’язаним, а також тимчасові посвідчення військовозобов’язаного й довідки про надання відстрочки через групу інвалідності з ознаками підробки.

На Волині ліквідували схему продажу фальшивих довідок та посвідчень для ухилення від мобілізації - Фото 2

Окрім того, слідчі вилучили мисливську рушницю, травматичний пістолет і бланки дипломів навчального закладу, розташованого в іншій області, які вже чекали нових “студентів”.

Трьох учасників групи поліцейські затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві оголосили підозру двом особам, які допомагали отримати фальшиві довідки про перебування автомобілів на військовому обліку.

Теги по теме
полиция
Источник материала
loader
loader