На Хмельниччині правоохоронці тиснуть на виробника молокопродуктів
На Хмельниччині правоохоронці тиснуть на виробника молокопродуктів

На Хмельниччині правоохоронці тиснуть на виробника молокопродуктів

Спілка молочних підприємств України (СМПУ) заявляє про штучно створену правоохонцями ситуацію навколо перевірки якості продукції ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза».

Як говориться у повідомленні СМПУ, у межах досудового розслідування з 2020 року посадовими особами Кропивницького РУП ГУНП у Кіровоградській області було ініційовано низку криміналістичних експертиз щодо перевірки якості молочної продукції, що виробляється на підприємстві. 

«Варто зазначити, що зразки вершкового масла були відібрані для проведення перевірок без участі представників ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза» як виробника продукції. При цьому висновок судового експерта, який був сформований за результатами проведення однієї з експертиз, був складений неуповноваженою особою», — зазначають в асоціації. 

За даними СМПУ, під час розслідування Кропивницька окружна прокуратура зверталася до Антимонопольного комітету України, Держпродспоживслужби України та інших уповноважених організацій для проведення відповідних експертиз якості продукції ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза». За даними перевірок факту порушення законодавчих вимог підприємством виявлено не було.

«Водночас у вересні цього року, до офіційних висновків розслідування, ситуація набула розголосу: на офіційному веб-сайті Кіровоградської обласної прокуратури з’явилися публікація, яка пізніше була доповнена відеозаписом, на якому керівник Кропивницької окружної прокуратури відтворює текст публікації, в якій неякісність продукції подається як доведений факт. Висловлювання та публікації, що містяться на сайті Кропивницької окружної прокуратури, безпосередньо завдали шкоди діловій репутації компанії та викликали значний суспільний резонанс», — пояснюють в асоціації. 

У СМПУ переконані, що в умовах правового режиму воєнного стану в Україні приватний і публічний сектор мають ефективно співпрацювати між собою, щоб забезпечити основні принципи демократії в державі.

«Спілка молочних підприємств України» звертається до Офісу генерального прокурора України та Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану при Президентові України із запитом проведення об’єктивного розгляду обставин справи та з’ясування на предмет законності дій посадових осіб Кіровоградської обласної прокуратури та Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області», — йдеться у відкритому листі асоціації. 


Перегляди: 0
Источник материала
loader