Міжнародний інститут свободи презентував концепцію національної економічної безпеки України
Міжнародний інститут свободи презентував концепцію національної економічної безпеки України

Міжнародний інститут свободи презентував концепцію національної економічної безпеки України

Міжнародний інститут свободи (ILI) представив концепцію національної економічної безпеки України та індекс економічної безпеки. Ці інструменти покликані сприяти економічному зростанню країни на рівні 7% ВВП протягом наступних 20 років.

Про це йшлося під час презентації концепції в Укрінформі. 

Автором концепції та методики індексу є президент Міжнародного інституту свободи, економіст Ярослав Романчук.

Міжнародний інститут свободи презентував концепцію національної економічної безпеки України - Фото 1

За його словами, наразі розрахований індекс економічної безпеки становить 35,2 бала, що відповідає помаранчевому рівню та свідчить про наявність критичних проблем в країні. 

«Концепція спрямована на інформування уряду про стан економічної безпеки, наявні загрози та ризики для розвитку країни в контексті регіональних загроз і глобальних викликів", - зазначив Романчук.

Міжнародний інститут свободи презентував концепцію національної економічної безпеки України - Фото 2

За його словами, особливістю запропонованого документа є його людиноцентричність, що радикально змінює підхід до визначення загроз безпеці та формування економічної політики. Концепцію розроблено з урахуванням досвіду провідних мозкових центрів світу.

«Документ містить конкретні рекомендації для уряду щодо досягнення цілей економічного зростання на рівні 7% ВВП протягом 20 років та входження України до клубу країн з ВВП у трильйон доларів», - пояснив Романчук. 

Як повідомлялося, Рада національної безпеки та оборони України 11 серпня 2021 року ухвалила рішення "Про Стратегію економічної безпеки України на період до 2025 року". Рішення введено в дію указом Президента України №347/2021.

Теги по теме
Экономика ВВП
Источник материала
loader