Лише 30% випускників вишів ветеринарних спеціальностей лишаються у професії
Лише 30% випускників вишів ветеринарних спеціальностей лишаються у професії

Лише 30% випускників вишів ветеринарних спеціальностей лишаються у професії

Нагальне питання для України зараз — це вдосконалення системи підвищення кваліфікації ветеринарних лікарів в Україні та залучення іноземних студентів для навчання в українських вишах на ветеринарних спеціальностях.

Про це йшлося під час зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Віталія Коваля з представниками ГО «Ветеринарний Альянс України», повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

«Сьогодні лише до 30% випускників лишаються в професії. Важливо якісно адаптувати державне замовлення на фахівців з ветмедицини і готувати їх під потреби ринку. Особливий акцент має бути на ранній профорієнтації майбутніх ветеринарів. Аби в професію приходили не ті, хто просто любить котів і собак. А люди, які усвідомлюють місію ветеринарної медицини, розуміють цю професію і планують працювати за фахом», — додав міністр.

Віталій Коваль зазначив, що важливо, щоб українські асоціації посилювали горизонтальні звʼязки з колегами з інших країн.

«Від вас потрібна ініціатива, щоб ми разом з вами напрацювали державну політику в сфері ветеринарної медицини і відстояти її в переговорному процесі під час вступу до Європейського Союзу. Ми маємо чути голос бізнесу, який мають представляти асоціації. Саме на асоціації маємо велику надію в переговорному процесі», — зазначив він.

Источник материала
loader