Копія Версаля: мільярдер продає дивовижний маєток, який будував 15 років
Копія Версаля: мільярдер продає дивовижний маєток, який будував 15 років

Копія Версаля: мільярдер продає дивовижний маєток, який будував 15 років

Дісон купив маєток заради краєвиду, заплативши за нього 26 мільйонів доларів. Після грандіозної перебудови він став нагадувати Версальський палац, хоча називають його "Піщаним замком", пише The New York Post.

"Піщаний замок", що нагадує Версальський палац

Розкішний маєток площею понад 1200 квадратів розташований на скелях затоки Ла-Хойя в каліфорнійському окрузі Сан-Дієго. До власності також належать гостьовий будинок, приватний пляж, басейн та фітнес-центр.

За даними ЗМІ, кімнати маєтку оздоблені мозаїкою, мармуром та акцентними деталями з чистого золота. Всередині багато антикварних меблів, які нагадують про стару Європу.

У великій вітальні в головному будинку привертають увагу кесонні стелі з багаторівневими заглибленнями і балками, а також аркові вікна з виглядом на затоку. У їдальні під кришталевою люстрою стоїть обідній стіл, де можуть трапезувати 16 гостей.

Нерухомість Копія Версаля Будинок мільярдера ЇдальняЇдальня з виглядом на тихоокеанську затоку / Фото Future Home Photos

Родзинкою в гостьовому будинку є бар з морським дизайном, як на яхті мільярдера. Власність продають за колосальні 108 мільйонів доларів.

Чому Дарвін Дісон побудував саме "Версаль"

Мільярдер хотів поєднати в дизайні французьку елегантність й атмосферу культового готелю Du Cap-Eden-Roc у місті Антіб, яким давно захоплювався.

Для цього він найняв відомого дизайнера Тімоті Коррігана, клієнтами якого була сама британська королівська родина. Тобто "копіювати" Версаль мільярдер не планував – він випадково вийшов схожим на цей палац.

Цікаво, що кожен предмет меблів у маєтку виготовлений на замовлення. Коли Дарвіну Дісону щось не подобалося, це одразу змінювали. Наприклад, пісок для будівництва привезли аж з національного гольф-клубу Огасти в Джорджії, бо саме схвалив власник. На імпортування витратили близько 40 тисяч доларів.

Источник материала
loader
loader