“Сім противників України в НАТО”: в ОП спростували інформацію ЗМІ
“Сім противників України в НАТО”: в ОП спростували інформацію ЗМІ

“Сім противників України в НАТО”: в ОП спростували інформацію ЗМІ


Такі чутки вигідні тим, хто хоче створити хибне враження, наче вступ України не має широкої підтримки серед членів Альянсу.

Інформація у ЗМІ про те, що начебто сім країн виступають проти запрошення України до НАТО не відповідає дійсності. Про це йдеться у коментарі прессекретаря Офісу президента Серія Нікіфорова, повідомила в четвер, 24 жовтня.

“Інформація у ЗМІ про те, що сім країн виступають проти запрошення України до НАТО не відповідає дійсності. Ці чутки вигідні тим, хто хоче створити хибне враження, наче вступ України не має широкої підтримки серед членів Альянсу. Насправді, ідею запрошення України підтримує абсолютна більшість країн-членів, а щодо решти ведеться активна робота з адвокації”, – заявив Нікіфоров.

Він нагадав, що запрошення України до НАТО – це перший пункт Плану перемоги і надійний шлях до справедливого і тривалого миру.

Володимир Зеленський презентував План міжнародним партнерам, українському парламенту і спільноті, представникам ЗМІ та громадянського суспільства, і консолідує їхні зусилля, щоб наблизити запрошення України до НАТО”, – додав прессекретар ОП.

Раніше видання Politico повідомидо, що начебто сім країн НАТО проти запрошення України. Окрім США, Німеччини, Угорщини та Словаччини чинитимуть опір запрошенню України ще три “неочевидні” країни.

Тим часом французька газета Le Monde минулого тижня повідомляла, що влада США більше не заперечує проти запрошення України до НАТО.

А президент Володимир Зеленський заявляв, що Німеччина пом’якшила скепсис щодо вступу України в НАТО.



Теги по теме
Украина
Источник материала
loader