Ворог найбільше атакує на Покровському напрямку, за добу на фронті - 148 боєзіткнень
Ворог найбільше атакує на Покровському напрямку, за добу на фронті - 148 боєзіткнень

Ворог найбільше атакує на Покровському напрямку, за добу на фронті - 148 боєзіткнень

На фронті минулої доби, 23 жовтня, було зафіксовано 148 бойових зіткнень Сил оборони з російськими загарбниками. На Покровському напрямку українські захисники зупинили 38 штурмових і наступальних дій ворога.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 8:00 четверга, 24 жовтня.

Вчора росіяни завдали по позиціях українських підрозділів і населених пунктах один ракетний удар, а також 89 авіаційних ударів, зокрема скинули 154 КАБи. Крім цього, ворог здійснив понад 4 тисячі обстрілів, з них 86 - із реактивних систем залпового вогню, і залучив для ураження понад 1500 дронів-камікадзе.

Армія РФ завдавала авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Малушине, Могриця, Шалигіне, Лугівка, Велика Писарівка, Безруки, Козача Лопань, Липці, Шев’яківка, Сотницький Козачок, Куп’янськ, Антонівка, Дальнє, Твердохлібове, Терни, Лиман, Часів Яр, Покровськ, Мирноград, Родинське, Олександропіль, Курахове, Катеринівка, Антонівка, Богоявленка, Шахтарське, Роздольне, Новопіль, Мала Токмачка, Малі Щербаки, Львове.

За минулу добу авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили два пункти управління, три райони зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та п’ять артилерійських систем росіян.

На Харківському напрямку ворог дев’ять разів штурмував поблизу Вовчанська і Тихого.

На Куп’янському напрямку за добу сталися дев’ять російських атак. Сили оборони відбивали штурмові дії неподалік Піщаного, Кругляківки, Степової Новоселівки, Лозової, Вишневого та Першотравневого.

На Лиманському напрямку ворог атакував 12 разів, намагався вклинитися в оборону поблизу Греківки, Тернів, Новомихайлівки, Торського і Серебрянки.

На Краматорському напрямку російські війська атакували п’ять разів у районах Ступочок, Білої Гори та Григорівки.

На Торецькому напрямку ворог здійснив шість атак у бік Торецька й Неліпівки.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 38 російських штурмовихі наступальних дій у районах Селидового, Новоторецька, Лисівки, Сухої Балки, Променя, Сухого Яру, Крутого Яру, Миролюбівки, Красного Яру та Михайлівки. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Селидового. Війська РФ активно задіювали для ударів бомбардувальну і штурмову авіацію.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 34 атаки. Найактивніше росіяни намагалися просунутися поблизу Катеринівки та Кремінної Балки. Також ворог атакував у бік Антонівки, Новодмитрівки, Новоселидівки, Костянтинівки, Зоряного, Гострого і Дальнього, активно застосовував авіацію.

На Времівському напрямку російська армія здійснила п’ять штурмів у районах Богоявленки, Новоукраїнки та Золотої Ниви.

На Оріхівському напрямку одна безуспішна атака ворога відбита поблизу Новоданилівки.

Чотири рази безуспішно війська РФ намагалися витіснити підрозділи Сил оборони з позицій на Придніпровському напрямку.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською, Сумською та Харківською областями росіяни зі своєї території активно застосовують артилерію та авіацію по районах українських населених пунктів.

Як зазначили у Генштабі, триває операція в Курській області. Російська авіація за минулу добу завдала 38 ударів 55 КАБами по власній території.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 24 жовтня 2024 року становлять близько 684 тисяч 280 осіб, з них 1240 осіб - за минулу добу.

Фото: Генштаб ЗСУ

Теги по теме
война
Источник материала
loader