Федоров анонсував шість нових сервісів у «Дії»
Федоров анонсував шість нових сервісів у «Дії»

Федоров анонсував шість нових сервісів у «Дії»

За словами міністра, про ці послуги часто запитували користувачі в коментарях.

У застосунку «Дія» найближчим часом зʼявляться шість нових сервісів. Про це повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Йдеться про такі сервіси:

  • Відображення дозволу на зброю. У «Дію» підтягнуться відомості про зброю, дозволи на неї, а також буде можливість замовити витяг з Єдиного реєстру зброї. 
  • еАкциз — кожен зможе перевірити легальність алкоголю або тютюну через «Дію», а вся інформація про продукцію міститиметься в електронній системі.
  • Мультишеринг — цкраїнці зможуть відправляти копії одразу декількох документів, зокрема довідок, у кілька кліків.
  • Сервіси для бізнесу в комплексі е-Підприємець — Мінцифри працює над цифровізацією декларацій та ліцензій для бізнесу, наприклад ліцензії на виконання робіт протипожежного призначення.
  • Повідомлення про проблеми зі зв’язком — коирстувачі зможуть повідомити про відсутність звʼязку, наприклад у період знеструмлень, щоб регулятор міг вирішити цю ситуацію.
  • «Дія.Підпис» для юридичних осіб — працюватиме як і звичайний «Дія.Підпис», але створить нові можливості для бізнесу, значно спростить і прискорить роботу установ та компаній.

«Частину запустимо вже дуже скоро, щодо решти ще вирішуємо бюрократичні питання. У будь-якому разі про всі запуски повідомлятиму на своїх сторінках у соцмережах», — повідомив Федоров. 

Як повідомлялось, Міністерство цифрової трансформації найближчим часом планує запустити сервіс «Дія. Підпис» для юридичних осіб. Це забезпечить юридичним особам змогу віддалено ідентифікуватись через застосунок — так, як це зараз роблять громадяни.

Фото: «Дія» / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Источник материала
loader
loader