Затримано підпалювачів, які виконували замовлення РФ на Полтавщині
Затримано підпалювачів, які виконували замовлення РФ на Полтавщині

Затримано підпалювачів, які виконували замовлення РФ на Полтавщині


Фігурантами виявилися двоє місцевих студентів віком 18 та 19 років. Вони перебувають під вартою.

Правоохоронці затримали у Полтаві ще двох поплічників російських спецслужб, які підпалювали службові авто Сил оборони. Про це 23 жовтня СБУ.

Зазначається, що протягом доби фігуранти спалили у Кременчуці три позашляховики українських військових, які повернулися у місто після виконання бойових завдань.

Фігурантами виявилися двоє місцевих студентів віком 18 та 19 років, які шукали заробітку у Телеграм-каналах. Там на них вийшов представник РФ, який за обіцянку швидкого заробітку залучив молодиків до співпраці.

Хлопці були затримані. У них виявлено мобільні телефони та засоби підпалу, які вони використовували у підривній діяльності на користь РФ.

За даними слідства, зловмисники діяли в парі. Для пошуку військових авто вони об’їжджали населенні пункти регіону на рейсових автобусах.

Після виявлення потенційних цілей фігуранти спочатку «погоджували» їх з російським куратором, а потім підпалювали. Усі свої злочини фігуранти фіксували на камери власних мобільних телефонів та відправляли відеофайли до РФ.

Затриманим повідомили їм про підозру – перешкоджання законній діяльності ЗСУ. Фігуранти перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років тюрми.

 

 

Нагадаємо, Служба безпеки та Національна поліція затримали три групи підпалювачів, які діяли на Одещині, Дніпропетровщині та Черкащині.

Раніше правоохоронці затримали двох зловмисників, які підпалювали авто військових в Івано-Франківську. 



Источник материала
loader
loader