Військовий розповів, що змінилося у діях росіян на Харківщині
Військовий розповів, що змінилося у діях росіян на Харківщині

Військовий розповів, що змінилося у діях росіян на Харківщині

Про це 24 Каналу розповів офіцер бригади "Рубіж" НГУ Володимир Черняк, акцентуючи на відмінностях поведінки окупантів порівняно з весною – літом 2024 року. Тоді у Харківській області росіяни намагалися захопити нові території, аби вийти до Харкова.

Некеровані ракети замість КАБів

Військовий поділився спостереженням останніх днів. Для обстрілів українських позицій росіяни стали більше використовувати некеровані авіаційні ракети, тоді як кількість КАБів суттєво зменшилась.

Якщо в травні могло падати до 50 КАБів за добу, то у серпні – вересні і зараз це вже 4 чи 5. Але некеровані авіаційні ракети вони застосовують десятками,
– зазначив Володимир Черняк.

За словами військового, у такої тенденції є два варіанти: або ж росіяни виснажили запаси КАБів, виробництво яких потребує часу та ресурсів, або ж планують їх більше застосовувати на інших ділянках фронту.

"Підготовлені підрозділи майже "стерлися"

Також Володимир Черняк наголосив на суттєвій різниці у рівні підготовки російських підрозділів, які нині Сили оборони спостерігають у Харківській області. Серед ворожих груп помічають чимало мобілізованих.

"Якщо у травні ми стикнулися з дуже підготовленими підрозділами, то зараз ці підрозділи майже повністю стерлися. Їм на підсилення відправляють переважно мобілізованих. Про це свідчить високий рівень дезертирства", – розповів Володимир Черняк.

Офіцер бригади "Рубіж" додав, ще однією ознакою зниження якості поповнення росіян є поява на фронті кадирівців. Вони у ворожому війську виконують роль загороджувальних загонів для мобілізованих російських вояків.
Ситуація на Харківщині: дивіться на карті

Нагадаємо, наприкінці весни 2024 року росіяни прорвали кордон України на Харківщині та захопили кілька населених пунктів, у тому числі місто Вовчанськ. Сили оборони протягом літа стабілізували лінію фронту на цьому напрямку, проте внаслідок постійних обстрілів Вовчанськ практично повністю зруйнований окупантами.

Источник материала
loader