У Празі проходить виставка про Краматорськ
У Празі проходить виставка про Краматорськ

У Празі проходить виставка про Краматорськ

У Празі відкрилась виставка «Краматорськ, місто на лінії фронту – Голоси українських жінок», яка описує дев’ять історій жінок з українського міста у Донецькій області.

Про це повідомляє посольство України в Чехії на сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Свідчення жінок, які зібрала чеська організація «Пам’ять народу», розкривають історію та сучасність Краматорська і всієї України через особистий досвід та спогади в умовах повномасштабного російського вторгнення.

У Празі проходить виставка про Краматорськ - Фото 1
У Празі проходить виставка про Краматорськ - Фото 2

У відкритті виставки взяв участь посол України Василь Зварич. У своїй промові до присутніх дипломат подякував Міністерству закордонних справ Чехії та чеській організації «Пам’ять народу» за створення виставки та за постійну вагому допомогу Україні у протистоянні російській агресії.

«Росія принесла терор, страждання та жахи до кожної української родини. Страждають абсолютно всі: діти, жінки, літні люди. Наші військові мужньо тримають оборону не тільки України, але й усього європейського континенту. Віримо, що ми здатні звільнити всю українську землю від російського окупанта. Щиро дякуємо нашим чеським друзям за підтримку на шляху до перемоги», - наголосив Зварич.

Виставка триватиме до 17 листопада та розташована в Празі на площі Яна Палаха.

Як повідомляв Укрінформ, в американському місті Нью-Йорк пройшла акція на честь вбитих Росією українських журналістів.

Фото: Velvyslanectví Ukrajiny v České republice/Facebook

Теги по теме
война
Источник материала
loader