Суспільне мовлення підтримало принципи розширення прав і можливостей жінок WEPs
Суспільне мовлення підтримало принципи розширення прав і можливостей жінок WEPs

Суспільне мовлення підтримало принципи розширення прав і можливостей жінок WEPs

Принципи базуються на міжнародних трудових стандартах і стандартах прав людини, а також на визнанні того, що бізнес зацікавлений у гендерній рівності.

Суспільне мовлення долучилося до глобального списку підписантів принципів розширення прав і можливостей жінок The Women’s Empowerment Principles (WEPs). Таким чином компанія взяла на себе зобов'язання сприяти досягненню гендерної рівності на робочому місці, у професійній спільноті та в громаді. Про це повідомили на корпоративному сайті Суспільного.

«Приєднання до Women’s Empowerment Principles — це необхідний крок для систематизації наших практик та поглиблення роботи в напрямку рівності і підтримки жінок. Для нас важливо створювати умови та середовище, де кожна жінка — від нової працівниці до лідерки — матиме можливості реалізувати свій потенціал, отримати підтримку та мати вплив на процеси прийняття рішень.

Адже гендерна рівність — це не тільки про справедливість, це про досяжну та вимірювану ефективність, а також краще майбутнє для жінок та дівчат», — сказала членкиня правління Суспільного, відповідальна за новини та регіональне мовлення Марія Фрей. 

Член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за управління персоналом, Дмитро Козлов також переконаний, що впровадження WEPs є не лише соціальною відповідальністю, а й практичною стратегією для покращення ефективності та впливу організації на суспільство.

«Гендерно збалансовані команди зазвичай сприяють більшому рівню інновацій та різноманітних підходів до вирішення проблем, що особливо важливо для медіаорганізації, яка має впливати на громадську думку та формувати інформаційну політику. І, що є не менш важливим, Суспільний мовник має стати прикладом для інших компаній та медіа в Україні, показуючи, як ефективно впроваджувати гендерну рівність у бізнес-практики», — сказав Козлов.

WEPs створені ООН-Жінки й Глобальним договором ООН. та є основним засобом для корпоративної реалізації аспектів гендерної рівності порядку денного до 2030 року та Цілей сталого розвитку ООН. Принципи базуються на міжнародних трудових стандартах і стандартах прав людини, а також на визнанні того, що бізнес зацікавлений у гендерній рівності. До бізнес-практик, які розширюють можливості жінок, належать рівна оплата за рівноцінну роботу, гендерно чутлива практика ланцюга постачання і нульова терпимість до сексуальних домагань на робочому місці. 

  • Читайте також: Криза кадрів. Як боротьба з гендерними стереотипами впливає на ринок зайнятості України

Фото: Суспільне

Читайте також
Жінки в медіа: шлях до лідерства через рівні права й можливості
Регіональні канали Суспільного покажуть лекції про дезінформацію, економіку та гендерну рівність
Наглядова рада НСТУ ухвалила Політику гендерної рівності та недискримінації
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
Долучитись
Источник материала
loader
loader