Супутник Intelsat 33e, створений Boeing, розпався на орбіті
Супутник Intelsat 33e, створений Boeing, розпався на орбіті

Супутник Intelsat 33e, створений Boeing, розпався на орбіті

Нещодавно компанія Intelsat підтвердила повну втрату свого супутникового зв’язку 33e, створеного компанією Boeing, після того, як він зруйнувався на орбіті через “аномалію”. Ця подія викликала занепокоєння серед експертів у галузі космічних технологій.

“Ми координуємо дії з виробником супутників, Boeing, та державними агентствами для аналізу даних та спостережень”, – заявила Intelsat. З того часу компанія створила раду для проведення комплексного аналізу причини аномалії.

Руйнування супутника – не дуже вчасно для Boeing, після проблемної місії Starliner компанії та звинувачення у шахрайстві у зв’язку з катастрофою літаків 737 Max, пише видання.

Космічні сили США також підтвердили інцидент.

“Космічні сили США (S4S) підтвердили руйнування Intelsat 33e (#41748, 2016-053B) на ГСО 19 жовтня 2024 приблизно о 04:30 UTC. Наразі відстежується близько 20 пов’язаних частин – аналіз продовжується. S4S не виявила жодних безпосередніх загроз та продовжує проводити планові оцінки зближення для забезпечення безпеки та стійкості космічної сфери”, – ідеться у повідомленні.

Як повідомляється, незрозуміло, скільки фрагментів усього, оскільки компанія з відстеження супутників ExoAnalytic Solutions повідомляє, що відстежує 57 фрагментів сміття.

Intelsat 33e був запущений у 2016 році для забезпечення зв’язку по всій Європі, Азії та Африці. У супутника виникли проблеми з двигуном невдовзі після запуску, і він вийшов на орбіту пізніше, ніж очікувалося. Ще одна проблема із двигуном у 2017 році скоротила його передбачуваний 15-річний термін служби на 3,5 роки. Intelsat 29e – супутник, також вироблений Boeing – був оголошений “повною втраченим” у 2019 році після всього трьох років у космосі.

Теги по теме
Космос наука
Источник материала
loader
loader