Регіональний центр прав людини ініціює санкції проти осіб, причетних до злочинів проти українських дітей та знищення культурної спадщини
Регіональний центр прав людини ініціює санкції проти осіб, причетних до злочинів проти українських дітей та знищення культурної спадщини

Регіональний центр прав людини ініціює санкції проти осіб, причетних до злочинів проти українських дітей та знищення культурної спадщини

Експерти та юристи РЦПЛ зібрали доказову базу на 25 громадян Росії, Білорусі та України, які причетні до скоєння міжнародних злочинів та інших порушень міжнародного права.

Регіональний центр прав людини (РЦПЛ) передав представникам США Європейського Союзу, Великої Британії та Канади чергові санкційні пропозиції щодо осіб, відповідальних за незаконну депортацію українських дітей та знищення культурної спадщини на окупованих територіях України. Про це РЦПЛ повідомив «Детектор медіа» пресрелізом.

Повідомляється, що експерти та юристи РЦПЛ зібрали доказову базу на 25 громадян Росії, Білорусі та України, які причетні до скоєння міжнародних злочинів та інших порушень міжнародного права. Пропозиції Регіонального центру прав людини складаються з двох частин. 

Перша частина містить список з 15 осіб, відповідальних за організацію протиправної депортації та примусового переміщення українських дітей. Вони також причетні до політичної індоктринації та мілітаризованого перевиховання маленьких українців. 

До другої частини увійшов список з 10 осіб, які сприяли знищенню культурної спадщини України, розкраданню та привласненню культурних цінностей у великих розмірах на користь Російської Федерації. 

Регіональний центр прав людини закликав міжнародних партнерів включити цих осіб до санкційних списків та запровадити проти них візові та економічні обмеження.  

«Санкції – це не просто символічний крок. Це ефективний інструмент, який безпосередньо впливає на можливості порушників міжнародного права продовжувати свою діяльність. Санкції також служать превентивним заходом, покликаним зупинити нові злочини та покарати тих, хто вже винен. 

У контексті триваючої російської агресії запровадження санкційних обмежень має і важливе ціннісне значення. Це зміцнює позицію світової спільноти в підтримці верховенства права та захисті людської гідності», - наголошують у РЦПЛ. 

У Центрі також підкреслили, що міжнародна спільнота неодноразово демонструвала свою підтримку Україні, тож введення нових санкцій стане ще одним важливим кроком у захисті прав українського народу. 

Фото: Getty Images

Читайте також
Правозахисники передали до МКС докази причетності Білорусі до переміщення та індоктринації українських дітей
Регіональний центр прав людини спільно з партнерами передав до МКС нові докази злочинів проти українських дітей
Дослідження «(Не)повернення дітей»: Станом на серпень в Україну повернули 388 викрадених росіянами дітей
Від правозахисту до культурних проєктів: як українські ОГС борються за наш Крим
Регіональний центр прав людини відзначили нагородою «2024 Democracy Award»
Понад 160 дітей, викрадених росіянами з України, знайшли в Німеччині
Юристка Регіонального центру прав людини: «Потрібно розділити процес повернення українських дітей і відповідальність росіян за цей злочин»
Дружині російського топполітика і депутатці Держдуми РФ оголосили підозру за депортацію української дівчинки
«Україна Інкогніта» допоможе оцифрувати об’єкти культурної спадщини Києва
До санкційного списку ЄС внесуть ексголову Білоруського Червоного Хреста, причетного до викрадення українських дітей
Депортація дітей. Як держава повертає маленьких українців додому
Для чого Україні географічні зазначення для місцевих товарів
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
Долучитись
Источник материала
loader
loader