Не можуть виконати план: до чого вдаються окупанти для посилення мобілізації на Херсонщині
Не можуть виконати план: до чого вдаються окупанти для посилення мобілізації на Херсонщині

Не можуть виконати план: до чого вдаються окупанти для посилення мобілізації на Херсонщині

Заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в етері 24 Каналу розповів, що окупанти також проводять осінній призов військовозобов'язаних чоловіків, змушують їх проходити медкомісію. З його слів, росіяни дуже залякують місцевих жителів.

Терор місцевого населення

Окупаційна влада на Херсонщині тероризує українців. Соболевський наголосив, що росіяни створили там такі умови, що виживати громадянам, у яких немає російського паспорта і які не хочуть інтегруватися до "руського міру" – дуже складно.

В росіян жахлива ситуація щодо набору контрактників, не можуть виконати план. Люди не підписують контракти, не йдуть до російської армії. Є окремі випадки, які вони максимально намагаються розповсюдити, аби створити потрібну їм картинку, але об'єктивно кажучи, охочих йти воювати з власним народом – одиниці й це зрадники,
– розповів Соболевський.

Очільник Кремля Владімір Путін підписав указ про початок осіннього призову на військову службу, який буде тривати з жовтня по грудень. Раніше, у вересні 2024 року, російський диктатор видав указ про збільшеннячисельності армії Росії до 2 389 130 осіб, в тому числі 1,5 мільйона військовослужбовців.

Покинути окуповані території людям проблематично

Заступник голови Херсонської обласної ради наголосив, що якби не було терору населення, постійних арештів і катування людей, то взагалі б ніхто не йшов проходити медкомісії. А виїжджати з окупації, з його слів, людям складно, тому що в них мало можливостей та бажання, бо потрібні кошти. Крім того, існують ризики.

Під час виїзду були випадки, коли на фільтраційних блокпостах людей знімали з транспорту, арештовували, були й інші негативні наслідки. Однак краще виїжджати й ризикувати, ніж залишатися на цій території, бо російський терор постійно посилюється, адже там немає лояльності з боку населення,
– озвучив Соболевський.

Нагадаємо, з початку 2024 року майже 7 тисяч чоловіківна тимчасово окупованих територіях України вступили до лав російської армії, підписавши контракт з міноборони Росії через створені там росіянами умови бідності та беззаконня. Експерт із безпеки, військовослужбовець ЗСУ Іван Варченко повідомив, що окупанти зокрема використовують силовий вплив або обіцяють гроші.

Теги по теме
Оккупированные территории
Источник материала
loader
loader