Нардепка підказала, за кого треба взятися після прокурорів із фейковою інвалідністю
Нардепка підказала, за кого треба взятися після прокурорів із фейковою інвалідністю

Нардепка підказала, за кого треба взятися після прокурорів із фейковою інвалідністю

Народна депутатка України, заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів Ольга Василевська-Смаглюк переконана, що після прокурорів із фіктивною інвалідністю правоохоронцям слід звернути увагу на фіктивних учасників бойових дій та фіктивних військових. Про це посадовиця написала на своїй сторінці у фейсбуці.

«Упевнена, після фіктивних інвалідів треба взятися за фіктивних учасників бойових дій та фіктивних військових, які на папері – на лінії вогню, а по факту – в тилу. Тоді кожен другий чиновник піде в тюрму за шахрайство, підробку документів та незаконне збагачення. Зате гроші на військових одразу зʼявляться. Ну пару мільярдів так точно!», – наголосила Василевська-Смаглюк.

Як відомо, Рада національної безпеки і оборони визначила перелік рішень, які повернуть справедливість у роботу медично-соціальних експертних комісій. Зокрема, президент України вів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони. Зокрема, воно передбачає ліквідацію медико-соціальних експертних комісій з 31 грудня 2024 року. Як наголосив президент, для реальних і саме системних змін треба провести повну цифровізацію всіх етапів роботи щодо встановлення інвалідності.

Медико-соціальну експертну комісію буде замінено новою європейською моделлю. Прем’єр-міністр доручив міністру охорони здоров'я Віктору Ляшку не пізніше 1 листопада внести всі необхідні нормативні документи й законопроєкти на розгляд Кабінету міністрів, щоб завершити реформування МСЕК і запровадження нової європейської моделі.

Як відомо, приблизно понад 50 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником оформили інвалідність, ймовірно, через корупційну схему Тетяни Крупи у МСЕК. Про це повідомляв журналіст Юрій Бутусов після проведення розслідування. Згодом генеральний прокурор України підписав наказ про проведення службового розслідування у зв’язку з поширенням інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури.

Як повідомляв «Главком», керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяну Крупу та її сина, начальника обласного Пенсійного фонду Олександра Крупу викрито на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже $6 млн.

7 жовтня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяні Крупі. Її відправили під варту на 60 діб (до 3 грудня) із можливістю внесення застави розміром в понад 500 млн грн.

До слова, Міністерство охорони здоровʼя провело перевірки та скасувало висновки про встановлення інвалідності 74 військовозобовʼязаним Хмельницьким МСЕК.

Источник материала
loader