Євген Глібовицький: Головне — не медіа як таке, а його місія
Євген Глібовицький: Головне — не медіа як таке, а його місія

Євген Глібовицький: Головне — не медіа як таке, а його місія

Директор Інституту фронтиру висловив свої думки на тему того, як українські медіа повинні будуть виживати, якщо зменшиться або скоротиться донорська підтримка.

Українські медіавласники мають бути гнучкими та готовими до різного роду оптимізацій і колаборацій на всякий випадок. Про це сказав директор Інституту фронтиру та експерт зі стратегічних комунікацій Євген Глібовицький під час свого виступу на тему того, як медіа мають пережити можливе зменшення або припинення донорської підтримки, під час конференції, присвяченій запуску ініціативи Core Media Fund, яка 23 жовтня відбувається в Києві. 

Українські медіавласники переважно бачать як цінність саме медіа. Але це помилка. Зберігати треба не медіа, а місію. Якщо наша місія якісно інформувати суспільство, то саме вона має бути самоціллю, а не збереження конкретного медіабренду”, — сказав Євген Глібовицький.

На його думку, власники медіа повинні бути готовими до нових управлінських моделей, наприклад, редакція може перетворитися в аналітичний центр, стати частиною чогось більшого. Усе — аби при менших ресурсах мати можливість і далі виконувати свою місію.

“Я допускаю, що одним із сценаріїв може бути стати частиною Суспільного, або об’єднатися з конкурентом, припинивши битися за ті самі ресурси, і подумати, як ми можемо одне одного підсилити. Головне — місія”, — каже він. 

Також він навів приклад “Української правди”, під парасолькою якої об’єдналися такі підсайти, як “Європейська правда”, “Історична правда” і тощо.

Фото: Ігор Васильєв

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader