Fitch підвищило кредитний рейтинг Kernel
Fitch підвищило кредитний рейтинг Kernel

Fitch підвищило кредитний рейтинг Kernel

Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (IDR) агрохолдингу Kernel до CCC- з CC у зв'язку зі своєчасним погашенням доларових облігацій і покращенням операційних показників.

Про це йдеться у повідомленні рейтингового агентства.

Зазначається, що рейтинг CCC- все ще відображає високі кредитні ризики Kernel Holding S.A. через складні умови ведення бізнесу після вторгнення росії в Україну. Компанія продовжує працювати з хорошими результатами, показник EBITDA за 2024 фінансовий рік становить близько $500 млн.

«Ризик рефінансування знизився після повного погашення компанією облігацій на суму $300 млн, термін дії яких закінчився 17 жовтня 2024 року, попри деякі обмеження капіталу, які все ще діють через Національний банк України», — додають в агентстві. 

Fitch зняло негативний огляд рейтингу (RWN) щодо незабезпеченого боргу після погашення і підвищило рейтинг боргу до CCC- з CC після підвищення IDR.

«Рейтинг Kernel відображає підвищені операційні та фінансові ризики, обмежений доступ до ринків капіталу та обмеження на транскордонні платежі», — підсумували у Fitch.


Для довідки: Kernel до війни був найбільшим у світі виробником та експортером соняшникової олії, провідним виробником та постачальником сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт та внутрішні продажі соняшникової олії; високотехнологічне рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання та перевалки зерна на елеваторах та портових терміналах.

Источник материала
loader
loader