Агротрейд отримала вищу якість зерна конопель
Агротрейд отримала вищу якість зерна конопель

Агротрейд отримала вищу якість зерна конопель

Група «Агротрейд» завершила жнива технічних конопель.

Як говориться у повідомленні компанії, на Чернігівщині обмолот виконано на площі майже 230 га. Якість отриманого зерна є набагато кращою, ніж минулого року. 

Зазначається, що цей рік був фінальним у випробуваннях з вирощування конопель. Компанія визначилася з найкращими технологіями та засобами гербіцидного захисту рослин, а також зрозуміла технічні особливості роботи з цією культурою.

«Завдяки зміні підходів до збирання та доробки насіння ми отримали дуже хороші якісні показники зерна: вміст олії на високій позначці, а значення кислотності та пероксидного числа в ній — низькі. Показники врожайності вийшли дещо нижчими, ніж ми розраховували. Цього року ми почали збирати пізніше, щоб отримати вищу якість насіння. 

Через особливості сорту і року в цілому обмолот тривав довше, ніж розраховували. Коноплі були сухими, у них легко відділялося волокно від костри, тому технічне забезпечення під час збирання виявилося найбільшим викликом», — розповів директор агропромислового департаменту Групи «Агротрейд» Олександр Овсяник.

За його словами, причина у тому, що потрібно чітко знати, для якого сорту, коли та який комбайн буде оптимальним. Це є технічними особливостями конопель, з якими компанії вдалось розібратися.

Також зазначається, що український ринок поки що не готовий споживати велику кількість зерна конопель, а тому цьогорічний врожай буде спрямовано на експорт. Якщо його вдасться продати вигідно та у великих обсягах, компанія планує продовжити роботу з цією культурою та розглядатиме питання про розширення площ.

Источник материала
loader
loader