Зеленський зустрівся з дітьми - учасниками проєкту «Залізна зміна»
Зеленський зустрівся з дітьми - учасниками проєкту «Залізна зміна»

Зеленський зустрівся з дітьми - учасниками проєкту «Залізна зміна»

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався з учасниками проєкту розвитку талановитої молоді «Залізна зміна».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті глави держави.

Зазначається, що цей табір з’явився завдяки ініціативі Укрзалізниці.

На зустрічі були присутні понад 200 дітей, які поїдуть у чергову зміну. Упродовж 12 днів школярі мандруватимуть містами заходу України.

Зеленський зустрівся з дітьми - учасниками проєкту «Залізна зміна» - Фото 1

Безпечними маршрутами потяг доправлятиме їх до Тернополя, Івано-Франківська, Ужгорода, Чопа, Львова та Чернівців.

У цих містах діти зустрінуться з військовими, лікарями, бізнесменами, політиками та артистами, а також відвідають сучасні українські та міжнародні компанії.

Глава держави також зустрівся з учасниками попередніх змін.

Зеленський зустрівся з дітьми - учасниками проєкту «Залізна зміна» - Фото 2

Спортсмени, члени Малої академії наук, лідери студентського самоврядування, випускники програми Ukrainian Global Scholars, які повернулися в Україну після навчання за кордоном, розповіли про свої враження від «Залізної зміни», досягнення, плани на майбутнє та мотивацію залишатися в Україні.

«У вас, мені здається, абсолютно зрозумілий шлях. І хочеться, щоб цим шляхом, хоч би які були виклики, ви йшли лише вперед. Я вам бажаю великих, маленьких – різних хвилювань у житті, бо рівне життя – воно нецікаве. І перемоги нам усім, однієї та головної!» – сказав Президент.

Окремо він наголосив на тому, що важлива складова цього проєкту – спілкування дітей із захисниками та захисницями.

«Для них це також важливо – цей діалог та підтримка, тому що вони захищають вашу Україну, яка для вас. Вони воюють сьогодні, щоб ви жили сьогодні, завтра і в майбутньому», – зазначив Зеленський.

Зеленський зустрівся з дітьми - учасниками проєкту «Залізна зміна» - Фото 3

Учасників табору відбирають серед школярів, які мають досягнення в освіті, науці, спорті, мистецтві.

Крім того, залучають до програми внутрішньо переміщених осіб, дітей, які втратили батьків, житло та чиї рідні захищають Україну на фронті.

«Ми показуємо їм наші красиві міста, класні українські підприємства, найкраще, що є в Україні в бізнесі, творчості, громадсько-політичному житті. І що навіть під час воєнного стану країна продовжує розвиватися. Заохочуємо їх думати про те, що вони можуть дати Україні», – поінформував керівник проєкту Олександр Єгоров.

Мета «Залізної зміни» – спонукати дітей пов’язувати своє майбутнє з Україною. Табір запрацював у вересні 2023 року. Відтоді його учасниками стали понад 2300 школярів.

Фінансування проєкту забезпечує американський меценат Говард Баффет через свою фундацію.

Надалі цю ініціативу планують розширити: інтегрувати із застосунком «Мрія» та залучити до програми українських дітей, які перебувають за кордоном.

Як повідомляв Укрінформ, у таборі Артек-Буковель в Карпатах цього літа побувало 1500 дітей із 320 прийомних родин із Харківської, Одеської, Сумської, Дніпропетровської областей та інших регіонів.

Фото: ОП

Теги по теме
Владимир Зеленский Дети Укрзализныця
Источник материала
loader