У Мінфіні розповіли деталі Меморандуму МВФ
У Мінфіні розповіли деталі Меморандуму МВФ

У Мінфіні розповіли деталі Меморандуму МВФ


Рада Міжнародного валютного фонду закінчила п’ятий огляд програми Extended Fund Facility, яка передбачає фінансову допомогу державам, які стикаються з серйозними середньостроковими проблемами платіжного балансу.

Оновлений Меморандум Міжнародного валютного фонду не зобов’язує Україну підвищувати тарифи на енергоносії. Про це у понеділок, 21 жовтня, заявили у  України.

За словами урядовців, початкова версія документу та всі пʼять оновлень включали блок про реформування енергетичного сектору та потенційну можливість підвищення тарифів. Однак, як підкреслили у Мінфіні, це буде можливо лише за умови виділення “достатніх та адресно спрямованих ресурсів” для захисту вразливих домогосподарств.

“Меморандум від 18 жовтня 2024 року повторює потенційні заходи, які були в минулих оновленнях, не пропонує нові та не створює для України зобовʼязань щодо збільшення тарифів на енергоносії під час війни”, – йдеться у заяві Мінфіну.

Міжнародний валютний фонд затвердив виділення Україні нового траншу у розмірі 1,1 млрд дол. Аби це сталося Україні потрібно було виконати ряд вимог фонду, серед яких є і не дуже популярні у населення. 

Раніше МВФ оприлюднив оновлений меморандум з Україною, від виконання умов якого буде залежати подальша підтримка нашої держави.



Теги по теме
Украина МВФ Финансы кредит
Источник материала
loader
loader