У Вінницькій прокуратурі нарахували 11 працівників з інвалідністю, п’ятеро з них - прокурори
У Вінницькій прокуратурі нарахували 11 працівників з інвалідністю, п’ятеро з них - прокурори

У Вінницькій прокуратурі нарахували 11 працівників з інвалідністю, п’ятеро з них - прокурори

На Вінниччині із 392 працівників прокуратури групу інвалідності мають лише 11 працівників, серед них прокурорів - п’ятеро.

Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«У зв’язку із суспільним резонансом та запитами медіа щодо інформації про отримання пенсій та груп інвалідності працівниками органів Вінницької обласної прокуратури, інформуємо. На сьогодні органи прокуратури Вінницької області (це – апарат обласної прокуратурита 7 окружних прокуратур) налічують 392 працівники, з них – 283 прокурори. Серед загальної кількості працівників групу інвалідності мають 11 осіб, з них 5 прокурорів», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, усі прокурори з інвалідністю готові добровільно пройти повну перевірку та за необхідності повторно медико-соціальну експертну комісію.

Серед інших працівників з інвалідністю, - два державні службовці та четверо робітників (водії та прибиральниці).

Зазначається, що серед керівного складу – очільників обласної й окружних прокуратур та їхніх заступників – осіб з інвалідністю немає.

Також у прокуратурі спростували повідомлення ЗМІ, що пенсію за інвалідністю отримує перший заступник керівника Вінницької обласної прокуратури Василь Гайворон, - він отримує пенсію на підставі Закону України «Про прокуратуру» за вислугою років (25-річний стаж). Загалом в органах Вінницької обласної прокуратури виплати за вислугою років отримує 41 прокурорський працівник.

Повідомляється, що викладена інформація є відкритою та надана до Офісу Генерального прокурора в межах службового розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор Андрій Костін підписав наказ про проведення службового розслідування після оприлюднення у ЗМІ інформації про те, що 50 прокурорів Хмельниччини впродовж останніх років отримали групи інвалідності.

Теги по теме
Прокуратура
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader