У Києві з'явилась ще одна екостежка: де проходить маршрут
У Києві з'явилась ще одна екостежка: де проходить маршрут

У Києві з'явилась ще одна екостежка: де проходить маршрут

У Національному парку "Голосіївський" з'явилася нова екологічна стежка під назвою "Ліс і клімат". Вона створена завдяки співпраці з Greenpeace Україна.

Де проходить маршрут

Маршрут стежки пролягає через схили долини Голосіївського струмка в самому серці парку – Голосіївському лісі. Уздовж цієї мальовничої стежки встановлені інформаційні стенди, які розповідають про різні види дерев та рослин, характерні для цього регіону.

Цей проєкт є частиною Марафону "Green reconstruction of Ukraine", спрямованого на підтримку екологічних ініціатив і залучення активістів для розвитку екологічного руху в країні. Парк подякував своїм партнерам за допомогу у втіленні цього задуму в життя.

Чим особлива екостежка

На маршруті можна знайти стенди з цікавими фактами про місцеві види флори й фауни. QR-коди на них дозволяють отримати більше інформації про екосистему лісу та його значення для клімату.

Стежка привертає увагу до важливих екологічних проблем, таких як зміни клімату, та підкреслює роль лісів у їхньому пом’якшенні. Відвідувачі мають змогу дізнатися більше про лісові екосистеми парку та різні види дерев, поширені в Голосіївському лісі, що робить прогулянку не тільки приємною, але й пізнавальною.

Источник материала
loader