Це дало змогу загальмувати рух росіян на Сході: огляд фронту від Світана
Це дало змогу загальмувати рух росіян на Сході: огляд фронту від Світана

Це дало змогу загальмувати рух росіян на Сході: огляд фронту від Світана

Про це у щоденному зведенні для 24 Каналу сказав військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі, льотчик-інструктор Роман Світан, зауваживши, що Остін привіз до Києва те, що зараз дуже потрібно на лінії боєзіткнення.

Чого дуже потребують ЗСУ

Світан зауважив, що глава Пентагону Ллойд Остін оголосив про пакет військової допомоги на 400 мільйонів доларів для України. Це те, що потрібно зараз на лінії боєзіткнення.

І цей потік уже помітний, адже саме заходження техніки та боєприпасів дало можливість практично зараз загальмувати рух російських військ на східному фронті,
– сказав полковник запасу.

А окремий пакет фінансування виробництва українських дронів на 800 мільйонів доларів, на його думку, є грамотним підходом. Це дасть змогу не питати дозволів щодо того, куди їх можна відправляти, а також запустити нашу військову промисловість.

Коли Росія відчує наслідки атак БпЛА

Полковник запасу зазначив, що кількасот військових стратегічних підприємств розташовані до Уралу, тобто в зоні ураження наших дальніх безпілотників.

За його словами, питання полягає у їхній кількості. Збільшення кількості безпілотників дає можливість створювати хвилі з кількох десятків і пробивати ППО противника за певними напрямками, які були раніше перевірені.

У такому режимі треба працювати щонайменше пів року, щоб російська військова машина відчула ці удари,
– заявив Світан.

Адже, пояснив він, аби просто пошкодити завод, потрібно скеровувати в одну точку десятки безпілотників. Якби ж були ракети, які несуть 500-кілограмові заряди, то однією можна винести принаймні частину заводу, а кілька знищать його повністю.

Теги по теме
Оружие
Источник материала
loader
loader