Росія без доходів: США хоче перекрити прибуток Москви від скрапленого газу
Росія без доходів: США хоче перекрити прибуток Москви від скрапленого газу

Росія без доходів: США хоче перекрити прибуток Москви від скрапленого газу

Доходи Росії від скрапленого газу

Джеффрі Пайєтт, помічник міністра з енергетичних ресурсів США розповів, що нині США хоче скоротити доходи Росії.

Наша мета у відносинах із Росією проста: скоротити доходи, які вона отримує від своїх нафтогазових ресурсів,
– сказав він.

США успішно впровадили санкції проти російського експортного заводу "Арктик СПГ-2" минулого року. В рамках цих заходів країна також ввела обмеження для суден, які з серпня завантажували паливо з цього заводу. Як наслідок, жоден газовий танкер не заходив у закордонні порти через побоювання щодо потенційної реакції з боку США. Це є значним досягненням Вашингтона в його зусиллях щодо обмеження російського товарного експорту.

Нагадаємо! США утрималися від санкцій проти інших російських заводів СПГ – "Ямал" або "Портову". Тож вони й досі продовжують постачати вантажі до Європи та Азії.

Наша політика працює. Я не можу міркувати про майбутні санкційні дії, але можу сказати, що ми дуже, дуже уважно стежимо за тим, куди прямують санкційні російські вантажі, і ви можете бути впевнені, що адміністрація Байдена продовжить посилювати заходи щодо експорту російського СПГ,
– додав політик.

Санкції на "Арктик СПГ 2" були введені ще минулого року й саме тоді іноземні акціонери заморозили участь у проєкті, а "Новатек" оголосити про форс-мажорні обставини.

Теги по теме
США газ
Источник материала
loader
loader