У США запропонували нові правила захисту даних від хакерів з Китаю, Ірану та РФ
У США запропонували нові правила захисту даних від хакерів з Китаю, Ірану та РФ

У США запропонували нові правила захисту даних від хакерів з Китаю, Ірану та РФ

Міністерство юстиції США запропонувало встановити нові обмеження на деякі бізнес-операції, щоб захистити дані федерального уряду та особисті дані американців від потрапляння до рук хакерів з Китаю, Ірану та РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Ця пропозиція реалізує наказ виконавчої влади, спрямований на те, щоб іноземні агенти не мали доступу до даних США задля вчинення кібератак, шпигунства та шантажу.

"Міністерство юстиції СШАу понеділок запропонувало нові правила захисту даних федерального уряду або масових особистих даних американців від потрапляння до рук представників таких країн, як Китай, Іран та РФ, шляхом встановлення нових обмежень на певні бізнес-операції", - йдеться у повідомленні.

Раніше, на початку року, відповідний указ про захист даних видав президент США Джо Байден.

Міністерство юстиції вперше уточило конкретні відомості про типи та обсяги даних, які не можна передавати, включно з геномними даними про понад 100 американців або даними про особисте здоров’я чи фінанси понад 10 000 людей. Пропозиція також забороняє передачу точних даних про геолокацію понад 1000 пристроїв у США.

Це правило дозволить Міністерству юстиції США забезпечувати дотримання вимог як за допомогою кримінальних, так і цивільних санкцій.

Окрім цього, під дію нових правил можуть потрапити китайські застосунки, такі як TikTok, якщо вони передадуть конфіденційні дані американських користувачів китайській материнській компанії.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці червня Microsoft повідомила більше як десяти державним установам і державним університетам Техасу про те, що фінансовані Росією хакери отримали доступ до електронного листування між ними та компанією.

Фото: Getty Images

Теги по теме
Россия США Китай Иран
Источник материала
loader
loader