Соцмережа Х дозволила чатботу з ШІ Grok навчатися на публікаціях користувачів
Соцмережа Х дозволила чатботу з ШІ Grok навчатися на публікаціях користувачів

Соцмережа Х дозволила чатботу з ШІ Grok навчатися на публікаціях користувачів

З 15 листопада користувачі Х більше не зможуть відмовляти в передачі персональних даних для навчання Grok.

Соцмережа X оновила умови надання послуг, які дозволять чатботу зі штучним інтелектом Grok використовувати публікації користувачів для тренування своїх моделей штучного інтелекта. Нові правила набудуть чинності 15 листопада, повідомило CNN.

Відповідно до них, користувачі, поширюючи чи публікуючи контент, надають соцмережі «не ексклюзивну, безоплатну ліцензію на те, щоб зробити контент доступним» для всіх. Ці умови включають право аналізувати будь-який контент, в тому числі, наприклад, для онлайн-навчання і штучного інтелекту.

Як зазначило медіа, це автоматично означатиме, що користувачі погоджуються з тим, що X може використовувати їхні дані для навчання своїх моделей ШІ.

Використання контенту для навчання ШІ стало головною проблемою у зв'язку з розвитком технологій. У соцмережі X художники та інші люди творчих професій стурбовані тим, що їхні роботи використовуються для навчання комп'ютерів, які одного дня можуть повністю замінити людей. Деякі користувачі Х почали повідомляти, що видаляють у зв’язку із цим фотографії зі своїх сторінок.

До останнього оновлення умов надання послуг користувачі X могли відмовитися від обміну даними, перейшовши до «налаштувань», а потім до «конфіденційності та безпеки». Під заголовком «Обмін даними та персоналізація» є вкладка «Grok», де користувачі можуть зняти галочку, яка дозволяє платформі використовувати їхні дані для навчання ШІ.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що після оновлення умов надання послуг соцмережа X дозволить стороннім компаніям навчати свої моделі штучного інтелекту на публікаціях користувачів платформи. 

Раніше X заявляла, що повідомлення з приватних акаунтів не будуть використовуватися для навчання Grok, однак у нових умовах надання послуг уже нема різниці між типами акаунтів.

Фото: чатбот зі штучним інтелектом Grok / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Соцсети Twitter
Источник материала
loader
loader