Російському музиканту заочно оголосили підозру у фінансуванні війни в Україні
Російському музиканту заочно оголосили підозру у фінансуванні війни в Україні

Російському музиканту заочно оголосили підозру у фінансуванні війни в Україні

Лідеру російського музичного колективу заочно оголосили підозру за збір і передачу коштів для забезпечення російських військовослужбовців під час тимчасового захоплення території України.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора, передає Укрінформ.

Йому інкримінують ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

За даними слідства, музикант, маючи ідейні переконання та підтримуючи дії військово-політичного керівництва РФ щодо України, восени 2022 року заснував громадсько-політичне об’єднання.

Російському музиканту заочно оголосили підозру у фінансуванні війни в Україні - Фото 1

Однією з цілей організації стала діяльність, спрямована на матеріальне забезпечення російських військовослужбовців під час тимчасового захоплення території України.

Для цього підозрюваний у соцмережах веде активну пропаганду щодо грошових пожертв від своєї аудиторії, яка налічує сотні тисяч громадян. У своїх зверненнях наголошує, що донати йдуть не на гуманітарні потреби, а виключно на військову допомогу учасникам так званої “СВО”.

Також фігурант публічно заявляє про перекази на банківські рахунки від підписників мільйонів рублів. За ці кошти здійснюється придбання та передача в зону бойових дій військового обладнання, амуніції, засобів індивідуального захисту тощо.

Серед іншого засновник організації звітував про поїздку у тимчасово захоплені росіянами Луганськ і Маріуполь для передачі автомобілів військовим формуванням РФ, які там дислокуються.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні затримали проросійського блогера, який закликав до зміни державної влади та заперечував окупацію Криму.

Источник материала
loader