Мінекономіки затвердило перелік техніки для компенсації 15% вартості
Мінекономіки затвердило перелік техніки для компенсації 15% вартості

Мінекономіки затвердило перелік техніки для компенсації 15% вартості

Міністерство економіки підписало перший наказ про перелік техніки та обладнання вітчизняного виробництва, за покупку яких держава повертатиме 15%; до списку увійшла продукція дев’яти українських виробників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міністерства.

«До переліку увійшли 88 позицій від 9 українських виробників — автобуси, вантажівки, ліфти, причепи, цистерни та сільгосптехніка. Відповідно, купуючи їх людина може отримати 15% компенсації від держави через банки-партнери програми», — зазначила перша віцепрем’єр-міністерка — міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Вона також запросила інших виробників з локалізацією 40% і більше долучатися до програми.

Заступник міністра економіки Андрій Телюпа повідомив, що до наказу увійшли підприємства, які подали заявки протягом першого тижня після запуску програми.

За його словами, наразі тривають переговори з банками, через які покупці отримуватимуть компенсацію. Після підписання меморандумів програма стартує для покупців.

Як повідомлялось, уряд 24 вересня 2024 року ухвалив рішення про реалізацію експериментального проєкту, який передбачає часткову компенсацію вартості техніки та обладнання вітчизняного виробництва в межах платформи «Зроблено в Україні».

Теги по теме
Минэкономики
Источник материала
loader