Інтернет-шахраї ошукали жінку на 177 тисяч гривень
Інтернет-шахраї ошукали жінку на 177 тисяч гривень

Інтернет-шахраї ошукали жінку на 177 тисяч гривень

28-річна жінка розповіла поліцейським, що побачила оголошення, яке обіцяло заробити легкі гроші через популярну соціальну мережу. Їй потрібно було переглядати відео і ставити вподобайки. "Фахівець" з просування контенту переконав заявницю, що для збільшення доходу необхідно зробити декілька грошових переказів. Відзначаючи перспективу швидкого прибутку, потерпіла нічого не запідозрила і, керуючись довірою, почала перераховувати кошти. Загалом вона здійснила близько 10 переказів на різні карткові рахунки, загальна сума яких склала понад 177 000 гривень.

За даним фактом шахрайства слідчі поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре закликають українців не довіряти незнайомцям. У жодному разі не перераховуйте гроші на невідомі рахунки. Не існує такої роботи, де переглядають відео, ставлять вподобайки й отримують за це гроші. Також варто бути обережним до роботи із викупом товару на певних сайтах. За такими пропозиціями теж стоять шахраї. Обов’язково застережіть своїх близьких, рідних від таких афер.

Источник материала
loader
loader