Британія та Південна Корея засуджують відправлення військ КНДР до Росії
Британія та Південна Корея засуджують відправлення військ КНДР до Росії

Британія та Південна Корея засуджують відправлення військ КНДР до Росії

Велика Британія і Південна Корея засуджують незаконну торгівлю зброєю між Пхеньяном і Москвою та направлення військ КНДР для підтримки війни Росії проти України.

Про це йдеться в заяві міністрів закордонних справ двох країн Чо Тхе Юла і Девіда Леммі за підсумками їх стратегічного діалогу в Сеулі, оприлюдненій британським зовнішньополітичним відомством, передає Укрінформ.

«Ми рішуче засуджуємо триваючі незаконні поставки КНДР зброї та повідомлення про розгортання її військ у Російській Федерації на підтримку незаконної агресивної війни Росії в Україні, що не лише порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН, але й продовжує страждання українського народу та загрожує глобальній безпеці», – йдеться в заяві.

Топдипломати підкреслили, що безпека Індо-Тихоокеанського регіону та Євроатлантики тісно взаємопов’язані, і запевнили, що їх країни уважно стежать за зв’язками між Росією і КНДР та спільно з міжнародним співтовариством вживатимуть заходів для запобігання будь-якій дестабілізуючій поведінці двох ізольованих санкціями режимів.

«Ми уважно стежимо за тим, що Росія надає КНДР в обмін на зброю та військовий персонал... Ми також глибоко стурбовані можливістю будь-якої передачі Північній Кореї ядерних чи ракетних технологій, які можуть зруйнувати міжнародні зусилля з нерозповсюдження ядерної зброї та поставити під загрозу мир і стабільність на Корейському півострові та в усьому світі», - зазначається в документі.

Як повідомляв Укрінформ, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль сподівається разом із НАТО знайти «практичні контрзаходи» протидії співпраці Росії з КНДР.

Фото: VOA Korea

Теги по теме
Россия КНДР
Источник материала
loader