Бійці ЗСУ на Донеччині знищили російську РЕБ «Синиця»
Бійці ЗСУ на Донеччині знищили російську РЕБ «Синиця»

Бійці ЗСУ на Донеччині знищили російську РЕБ «Синиця»

Російські окупаційні війська продовжують стягувати на фронт в Україну різні одиниці техніки. Звичайно, не обходиться і без РЕБів, які регулярно знищують наші захисники.

На цей раз відзначилися бійці 45-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ. На Торецькому напрямку під час аеророзвідки місцевості вони виявили російську РЕБ Р-934Б «Синиця». Окупанти спробували сховати її у лісосмузі, але їм це не вдалося. Координати станції були оперативно передані і по ній з HIMARS завдали удару двома ракетами GMLRS.

Бійці ЗСУ на Донеччині знищили російську РЕБ «Синиця» - Фото 1

Попадання було точно в ціль. У небо піднявся стовп вогню та густого диму. Ще на відео потрапив момент спрацьовування ракети. Ймовірно, поруч із «Синицею» знаходилася ракетна система, яка теж була вражена під час удару.

РЕБ Р-934Б «Синиця» призначена для створення перешкод авіації та радіопридушення засобів авіаційного УКХ-зв’язку, систем наведення тактичної авіації, а також ліній наземного радіозв’язку. Діапазон робочих частот станції у режимі приймача становить 100-400 МГц, передавача – 100-150, 150-220, 220-400 МГц. Радіус її дії – до 250 км, а час розгортання – трохи більше 30 хвилин. Станція може входити до складу комплексу «Борисоглібськ-2» і працювати окремо. Причому час її безперервної роботи сягає 24 години.

Теги по теме
война Вооруженные силы Украины
Источник материала
loader
loader