Аграрії схвильовані зупинкою економічного бронювання: які в них очікування
Аграрії схвильовані зупинкою економічного бронювання: які в них очікування

Аграрії схвильовані зупинкою економічного бронювання: які в них очікування

Як зупинка бронювання впливає на аграріїв

Як зазначив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко, без бронювання працівників галузь ризикує зупинитися, повідомляє видання "РБК-Україна".

Це матиме серйозні наслідки для економіки та може загрожувати глобальній продовольчій безпеці, хоча внутрішнього дефіциту в Україні не передбачається.

Козаченко також наголосив на проблемі дефіциту кадрів в аграрній галузі.

Аграрії схвильовані зупинкою економічного бронювання: які в них очікування - Фото 1

Леонід Козаченко

Президент Української аграрної конфедерації

Зараз ми маємо величезний дефіцит. Якщо зараз його ще збільшити, то нам навряд чи вистачить навіть дівчат, які зараз, вперше в історії, сідають на комбайни і трактори, сіють, орють і збирають. Багато польової роботи фізично непосильна для жінок. Тому дефіцит кадрів обвалить виробництво продукції. Тому до таких рішень необхідно приходити дуже і дуже зважено і продумано.

Якщо дефіцит персоналу збільшиться, це може призвести до суттєвого зниження обсягів виробництва.

Нагадаємо! Уряд до 15 листопада призупинив дію деяких положень щодо визначення критично важливих підприємств і планує провести аудит таких рішень.

Це рішення викликало занепокоєння економістів, оскільки воно може негативно вплинути на діяльність багатьох підприємств, зокрема аграрних, і поставити під загрозу податкові надходження та економічну безпеку країни.

Теги по теме
война Деньги
Источник материала
loader
loader