Аграрії Донеччини засіяли третину запланованих під озимі площ
Аграрії Донеччини засіяли третину запланованих під озимі площ

Аграрії Донеччини засіяли третину запланованих під озимі площ

На Донеччині триває сівба озимих зернових та озимого ріпаку, вже засіяно 22,47 тис. га, або 32,8% від запланованих площ.

Про це «Укрінформу» повідомили у департаменті агропромислового комплексу і земельних ресурсів Донецької ОВА.

«Станом на 21 жовтня на території Донецької області, яка наразі контролюється українською владою, озиму пшеницю вже посіяли на 22,14 тис. га (35,1% від запланованих площ), озимий ячмінь на 0,125 тис. га (6,3% від запланованих площ), а озиме жито ще не сіяли. Взагалі озимих зернових та озимого ріпаку засіяно 22,47 тис. га (32,8% від запланованих площ)», — зазначили у департаменті.

Зазначається, що на Донеччині цієї осені заплановано посіяти озимі культури на зерно та озимий ріпак на площі 68,54 тис. га. З них озимих зернових культур — на площі 65,2 тис. га та озимого ріпаку — на площі 3,34 тис. га.

«Плануємо наші поля засіяти озимою пшеницею на площі 63 тис. га, озимим житом — на 0,2 тис. га, озимим ячменем — на 2 тис. га», — конкретизували в ОВА.

У департаменті додали, що озимого ріпаку на зерно сьогодні засіяно на 0,208 тис. га, що становить 6,2% від прогнозу.

Фахівці підкреслили, що у громадах Донеччини, які наближені до лінії фронту, аграрії вирішили не засівати цієї осені озимі культури через важку воєнну ситуацію в регіоні.

«Наші сільгосппрацівники мають намір чекати вже весняної посівної. І навесні вони будуть дивитися: якщо ситуація на фронті зміниться і з'явиться можливість, то засіють поля ярими культурами», — пояснили в ОВА.

Источник материала
loader