ЦПД: Історія про нібито прапор КНДР на фронті — елемент інформаційних операцій
ЦПД: Історія про нібито прапор КНДР на фронті — елемент інформаційних операцій

ЦПД: Історія про нібито прапор КНДР на фронті — елемент інформаційних операцій

Прапора Північної Кореї на Покровському напрямку наразі не виявлено.

Історію про те, що прапори Росії та Північної Кореї нібито вивісили на Покровському напрямку, є елементом інформаційних операцій. Про це написав керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко.

За його словами, росіяни зараз «масштабуватимуть тему КНДР і намагатимуться використати її в якості пропаганди страху проти України. Лякатимуть максимально, намагатимуться перекручувати правдиву інформацію про 12 тисяч військових КНДР на території Росії, брехнею про сотні тисяч».

Коваленко підтвердив, що військові КНДР в Росії дійсно є і їх готують до війни, але їх кількість фіксується не така, про яку повідомляють росіяни.

«Тому і будуть історії про прапори, незалежно від того чи вивісили їх десь, чи "зафотошопили", і скільки вони провисіли по часу», — пояснив Коваленко.

(ДОПОВНЕНО) Як повідомив згодом ЦПД після верифікації у військового командування, прапора КНДР, фото якого поширювалося в мережі, поблизу Цукуриного на Покровському напрямку наразі не виявлено.

За даними розвідки Південної Кореї, КНДР збирається відправити  на війну в Україну 12 тисяч спецпризначенців, 1500 з яких вже прибули до Росії.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
КНДР
Источник материала
loader