Зеленський: Україна на сьогодні змогла повернути з російського полону 3767 людей
Зеленський: Україна на сьогодні змогла повернути з російського полону 3767 людей

Зеленський: Україна на сьогодні змогла повернути з російського полону 3767 людей

За словами президента, майже всі, хто повернувся з полону, потребують реабілітацію та довге лікування.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що на сьогодні Україна змогла повернути з російського полону загалом 3767 людей. Про це він написав у соцмережах.

За його словами, майже всі, хто повернувся з полону, потребують реабілітацію та довге лікування.

«Тортури, приниження та голод — те, через що наші українські люди проходять у російських тюрмах і таборах», — написав Зеленський.

Він додав, що розраховує на сприяння партнерів, зокрема Ватикану, для того, щоб повернути решту українців і українок, яких утримує Росія.

Раніше, 18 жовтня, з російського полону звільнили військовослужбовця, журналіста, правозахисника, співзасновника «Громадського радіо» та Центру прав людини Zmina Максима Буткевича.

Натомість 10 жовтня стало відомо про смерть в російському ув’язненні журналістки Вікторії Рощиної. Обставини її смерті поки невідомі. За інформацією ГУР, Рощина мала бути включена в один із найближчих обмінів полоненими.

За даними ІМІ, станом на 11 жовтня 2024 року у російському полоні перебувають щонайменше 29 цивільних українських медійників та три журналісти-комбатанти (ця цифра враховувала Буткевича).

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Владимир Зеленский обмен пленными
Источник материала
loader
loader