У Туреччині підтвердили смерть Гюлена
У Туреччині підтвердили смерть Гюлена

У Туреччині підтвердили смерть Гюлена

У Туреччині підтвердили повідомлення ЗМІ про смерть у США 83-річного очільника організації FETÖ Фетхуллаха Гюлена, екстрадиції якого Туреччина вимагала від США, та закликали молодь залишити лави цієї організації.

Про це журналістам в Анкарі заявив міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наші джерела в розвідці також підтверджують смерть лідера організаціїFETÖ. Лідер цієї темної організації мертвий. Рішучість нашої країни у боротьбі із тероризмом продовжуватиметься. Новини про цю смерть ніколи не змусять нас заспокоїтися чи розслабитися”, - підкреслив Хакан Фідан.

За його словами, організація FETÖ стала центром загрози для турецької нації, яка, зокрема, залучає у свої лави молодь.

«Цих людей зараз використовують як зброю проти власної країни, нації та цінностей, руками розвідувальних служб за кордоном. Із цією смертю (Гюлена - ред.) закляття із них мало бути знято. Я закликаю їх залишити цей шлях, повний зради. Це поганий шлях», - наголосив Фідан.

Як повідомлялося, влада Туреччини обвинувачує FETÖ та її лідера Фетхуллаха Гюлена, котрий перебував у добровільному вигнанні у США, в організації путчу 15 липня 2016 року. Тоді загинула 251 особа та близько 2200 зазнали поранень.

Гюлен - турецький мислитель та теолог, автор понад 60 книг про іслам, визнаний у 2008 році американським журналом Foreign Policy і британським Prospect провідним інтелектуалом світу.

Теги по теме
Смерть Турция
Источник материала
loader
loader